Biserica Anglicană ar putea accepta căsătoriile între persoanele de același sex

LGBT
LGBT

Mișcare fără precedent făcută de Biserica Anglicană. Aceasta și-a exprimat dorința de a permite cuplurilor căsătorite să rămână împreună chiar dacă unul dintre parteneri decide să treacă printr-o schimbare de sex. Decizia are deja binecuvântarea Arhiepiscopul de Canterbury.

Concret, hotărârea luată de Biserica Anglicană înseamnă că soții nu vor mai fi presați să divorțeze dacă unul dintre ei decide să treacă printr-o operație de schimbare de sex. Mișcarea e văzută ca o recunoaștere de către biserică a cuplurilor de același sex. 

Biserica Anglicană a refuzat să consfințească căsătorii între persoanele de același sex de când au fost legalizate în 2013. Zeci de mii de cupluri au fost oficializate doar la starea civilă, fără a avea dreptul la o ceremonie religioasă. 

Binecuvântarea acestei decizii a fost dată chiar de către Arhiepisocul de Canterbury, liderul Bisericii Anglicane. Urmând ca hotărârea să fie făcută publică de către Episcopul de Newcastle, Christine Hardman în cadrul Sinodului General din York al Bisericii Anglicane. 

Doar în 2016, au fost oficiate peste 7000 de căsătorii între persoane de același sex în Marea Britanie, ultimul an pentru care avem date oficiale, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel