Birchall și Gorghiu, atac paralel la Dăncilă, pe OUG 13

Ana Birchall și Alina Gorghiu îi reproșează Vioricăi Dăncilă afirmația sa, de aseară, din timpul dezbaterii, potrivit căreia nu dorește să fie legată de asaltul asupra justiției, respectiv de vreo OUG pe care n-a emis-o. 

Cele două se referă la scrisoarea trimisă de Viorica Dăncilă, din postura de europarlamentar, cu privire la OUG 13. 

"Viorica Dăncilă sfidează cu tupeu românii atunci când solicită să nu se mai încerce asocierea sa cu OUG 13. Chiar aseară a transmis: "Nu încercați să lipiți de mine o OUG pe care nu am emis-o eu". Nu o fi fost unul dintre membrii de reflecție care au gândit acele inepții, dar nici nu și-a asumat o poziție fermă împotriva OUG, deși era eurodeputat. Pe scurt, nu a făcut nimic sănătos pentru statul de drept, cu toate că știa foarte bine exigențele UE legate de această temă. Dimpotrivă, însăși Viorica Dăncilă era cea care susținea înfocat cât de bună este OUG 13", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

"Spuneam acum câteva zile că "execuția" mea din funcția de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legătură strânsă cu corespondența pe care am avut-o, in calitate de ministru al justitie interimar, în 2017 cu dna Dăncilă pe tema OUG 13, susținută de dumneaei în Parlamentul European. Este curios din partea cuiva care susține că nu a participat la nici un asalt asupra justiției să susțină o inițiativă legislativă menită pe de o parte să-i scoată din pușcării pe borfașii României și pe de alta să protejeze și încurajeze corupția la nivel înalt", a transmis Ana Birchall pe Facebook.

Reacția Vioircăi Dăncilă, ieri, în timpul dezbaterii

Întrebată dacă în 2 februarie 2017 a trimis un mail în care explica de ce nu e periculoasă OUG 13, Dăncilă a spus: "Nu eram premier, eram europarlamentar. Trebuia să explic pentru că au fost atacuri din partea lui Macovei şi Cristian Preda. Mailuri nu am trimis doar eu, toţi europarlamentari trimit mailuri pentru a clarifica anumite situaţii. Nu mai ştiu ce am scris atunci în mail. Să vorbim de perioada când am fost premier", a răspuns Dăncilă.

Ulterior, i s-a adresat o altă întrebare despre OUG 13, reacția acesteia fiind următoare: "Iar ne întoarcem la OUG 13? Eram europarlamentar. Suntem într-o dezbatere pentru Preşedinţia României. Să venim cu lucruri mult mai clare. Eram premier să îmi asum OUG 13? Eram ministrul Justiţiei? Nu încercaţi să lipiţi de mine OUG 13, nu am emis-o eu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel