Birchall, ANUNȚ după plecarea din Guvern

Facebook
Facebook

Ministrul demis al Justiţiei, Ana Birchall, a făcut declarații după plecarea din Guvern.

'Sunt mulțumită. Plec cu fruntea sus de la Justiție! În toată această perioadă nu am făcut decât să respect jurământul depus cu mâna pe Biblie și Constituție, la învestire. Eu cred că am asigurat o bună  funcționare a MJ, dar și cu celelalte instituții. Am asistat numeroase autorități inclusiv din alte state pe diferite proceduri. Am și câștigat. (...) Cred că mi-am îndeplinit datoria (...) Deși, de multe ori, MJ a fost sub asediu de diverse interese. Cred că am asigurat domnia legii și respectul față de lege. Ieri, am avut încă un succes. Am reușit să aducem la aceeași masă instituții judiciare și asociații profesionale.' a spus Ana Birchall.

Ana Birchall a fost întrebată de jurnaliști despre ce se va întâmpla cu Secția Specială și ce îl sfătuiește pe noul ministru Cătălin Predoiu, însă aceasta nu a răspuns concret: 'Nu îmi permit să dau sfaturi. Sper ca lucrurile bune pe care noi le-am continuat, pe care le-am început... Îmi aduc aminte de faptul că am deblocat informatizarea. Este extrem de important pentru MJ. Pe 5 decembrie va fi ultima achiziție de calculatoare. Nu este un lucru simplu. Nu s-a mai făcut acest lucru de vreo 10 ani de zile.' a declarat Birchall.

'A fost o perioadă dificilă. Nu am avut un secretar de stat căruia să îi pot  delega semnătura. Și din punct de vedere administrativ tot ministerul a stat în semnătura mea. Aveam în medie 20-25 de mape de semnat și de citit. Nu mă vaiet, ci, din contră, vă spun că sunt mulțumită și plec cu fruntea sus.' a mai spus Birchall.

'Nu am declanșat procedura de numire la parchete pentru că a fost o perioadă de tensiune în sistem. Cred că era extrem de important să dau această încredere și să o reclădesc, inclusiv la orice procedură. Știți că în mandatul meu s-au derulat câteva proceduri de numiri. Am considerat că e important să arătăm tuturor că procedura trebuie să fie corectă, această procedură este prioritară (...) Cu privire la MCV, analizăm recomandările ca să scăpăm de acest MCV, un obiectiv de țară.'

'Am un regret că nu am avut suficient timp să vorbesc mai mult cu oamenii din MJ. Sunt oameni profesioniști și serioși. Este o onoare că am avut șansa să lucrez cu asemenea oameni, de acest calibru. Îmi pare rău că fizic nu am apucat să vorbesc cu oamenii din sistem. M-am străduit să asigur buna funcționare a Ministerului Justiției. Am împiedicat activarea articolului 7 pentru România.' a declarat Ana Birchall.

Știm foarte bine că istoria ne va judeca pe fiecare în parte. Eu am această credință că faptele vorbesc ceea ce suntem și simțim cu adevărat. Vă spun și acum ceea ce mi-a spus bunica mea de multe ori: Mamă, toți oamenii sunt trecători, dar nu toți trecătorii sunt oameni. Eu te-am crescut pe tine ca să rămâi om.' a concluzionat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel