Billa ar putea fi cumpărată de Carrefour

Carrefour tatonează preluarea operațiunilor Billa. Rețeaua de supermarketuri Billa este formată din 85 de supermarketuri cu afaceri de peste 300 de milioane de euro. 

Inițial, în cursă era și Mega Image, care s-ar fi retras, iar acum discuțiile Carrefour-Billa se poartă în jurul valorii tranzacţiei. După ma multe negocieri, valoarea ajunsese  între 70 şi 90 de milioane de euro, potrivit zf.ro

Informații despre vânzarea Billa au apărut în piața de anul trecut după ce proprietarul lanțului de magazine, Rewe, a vândut operațiunile din Italia în grupului francez Carrefour. Oficialii Rewe spuneau atunci că vor să se concentreze pe piețele unde au poziții de top. Nu este și cazul României, unde Billa este al doilea cel mai mic jucător, după Real, care a mai păstrat patru magazine, după ce a vândut 20 către Auchan. 

Dacă tranzacția s-ar efectua, ar fi a treia pe piața autohtonă de retail din ultimii ani, după ce Lidl a preluat peste o sută de magazine Plus și Auchan a cumpărat 20 de hipermarketuri Real. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel