Bild: Germania trimite drone și soldați în Ucraina

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, vrea să trimită trupe și drone în Ucraina în vederea monitorizării armistițiului încheiat între guvernul central și separatiștii pro-ruși din Estul țării, potrivit tabloidului Bild. Ministrul de Externe, Frank Walter Steinmeier, a avertizat că încă nu a fost luată o decizie. Ultimul cuvânt îl va avea Parlamentul german (Bundestag). 

Germania dorește să ofere asistență militară misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare Europeană (OSCE) din Estul Ucrainei. În acest sens, von der Leyen s-a întâlnit cu membri ai comisiei de Apărare din Parlament. Ministrul Apărării a recunoscut intenția de a se angaja mai puternic în monitorizarea armistițiului din Ucraina, dar nu a confirmat detaliile publicate de "Bild".

Tabloidul german spune că trupele germane care ar urma să ajungă în Ucraina au început deja antenamentele la o bază din Seedorf.

Ministerul german de Externe a spus că Steinmeier și guvernul francez iau în considerarea sprijinirea misiunii OSCE în Ucraina.

Autoritățile germane deocamdată nu știu câți soldați vor fi implicați în misiune și nu dau detalii despre uzul dronelor Luna.

Ucraina: Armistițiu cu vărsare de sânge. Ultimele provocări ale lui Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel