Bilanţul inundaţiilor din India a depăşit 200 de morţi

Numărul deceselor provocate de inundaţiile musonice din India a urcat marţi la 202, în timp ce ploile abundente au continuat să lovească regiunile de coastă din vestul şi sudul ţării, informează APP.

Peste 1,2 milioane de persoane au fost deja mutate în centrele pentru sinistraţi.

Statul sudic Kerala, lovit de cele mai grave inundaţii în aproape un secol anul trecut, soldate cu 450 de morţi, a fost din nou puternic afectat de ploile musonice.

"Numărul deceselor în acest stat a crescut la 88 ...iar 40 de persoane sunt în continuare date dispărute", a declarat pentru AFP Pramod Kumar, purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul Kerala.

Peste 250.000 de persoane din districtele cele mai afectate ale statului, printre care Wayanad, Malappuram şi Kozhikode, au fost mutate în centre pentru sinistraţi.

Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa în statul vecin Karnataka.

Un oficial guvernamental a declarat pentru AFP că 16 persoane sunt în continuare date dispărute în Karnataka, însă situaţia s-a îmbunătăţit pe măsură ce ploile şi-au diminuat din intensitate.

"Am salvat aproximativ 677.000 de persoane în ultimele zile şi credem că nivelul apei va începe să scadă în următoarele 24-48 de ore", a precizat oficialul citat.

Membrii ai echipelor de intervenţie în caz de urgenţă, armatei şi forţelor aeriene au fost mobilizaţi pentru operaţiunile de căutare şi salvare.

Presa indiană a raportat, de asemenea, 66 de decese în statele vestice Gujarat şi Maharashtra şi sute de mii de persoane salvate din regiunile inundate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel