Bilanţ îngrijorător. Zeci de persoane rănite din cauza petardelor de Revelion

Zeci de persoane au fost rănite din cauza petardelor şi pocnitorilor în noaptea de Revelion. De asemenea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat şi că au fost nevoiţi să intervină la aproape 30 de incendii. 

Un număr de 82 de persoane au fost rănite, în țară, de Revelion, în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, s-au produs 28 de incendii, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 2.956 situații de urgență și 263 incendii.

„Echipajele SMURD au acționat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 81 situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte 186 misiuni de protejare a comunităților. În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite", au transmis, joi, reprezentanții IGSU, conform Mediafax. 

82 de răniţi din cauza petardelor 

Sursa citată arată că pe timpul manifestărilor de Anul Nou, un număr de 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora s-au produs un număr de 28 incendii.

La urgenţele medicale și misiunile de descarcerare au intervenit, la nivel naţional, peste 5.000 de pompieri, cu 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare și 43 autospeciale pentru victime multiple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel