Bilanţ explozie uzină chimică. Numărul deceselor a ajuns la 78

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Bilanţul exploziei de la o uzină chimică din estul Chinei a urcat luni la 78 de morţi, au anunţat autorităţile, care încă încearcă să identifice cauzele acestui accident industrial, unul dintre cele mai grave din istoria ţării, transmite AFP.

Catastrofa, care s-a produs joi la Yancheng, provincia Jiangsu, a distrus clădiri industriale din apropiere, a fisurat pereţi şi a spart geamurile unor imobile situate la mai mulţi kilometri în jur.

În total sunt încă internate 566 de persoane, dintre care 66 rănite grav, iar 13 în stare de urgenţă absolută, a anunţat într-o conferinţă de presă Cao Lubao, primarul oraşului.

Dintre cele 28 de persoane date anterior dispărute, trei au fost în cele din urmă găsite în viaţă, iar decesul celorlalte 25 a fost confirmat în baza testelor ADN, a precizat municipalitatea pe reţeaua socială Weibo.

Deflagraţia a fost atât de violentă încât a fost nevoie de analize biologice pentru a putea fi identificate rămăşiţele umane, conform presei chineze.

Explozia, a cărei origine nu este cunoscută încă, a provocat o enormă minge de foc de zeci de metri înălţime.

Municipalitatea din Yancheng a indicat totodată luni că 89 de imobile avariate şi care nu mai pot fi locuite vor fi dărâmate, iar locuitorii vor fi relocaţi.

Biroul de mediu al provinciei a menţionat luni prezenţa într-un râu din apropiere a unor produse toxice cu o concentraţie de până la 111 ori mai mare decât normele în vigoare la nivel naţional.

Totuşi instituţia nu a precizat clar dacă prezenţa acestor elemente poluante constituie o consecinţă directă a exploziei sau respectivele substanţe se înregistrau şi în trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel