BILANȚ PÎCCJ 2017. Augustin Lazăr, RAPORT

Daniel Horodniceanu, șef DIICOT în continuare
Daniel Horodniceanu, șef DIICOT în continuare

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, prezintă, astăzi, la Sala de marmură a Cercului Militar Naţional, raportul de activitate al Ministerului Public pe anul 2017.

La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a confirmat că va veni la prezentarea bilanţului Ministerului Public, potrivit Agerpres. El a lipsit şi de la bilanţul DNA.

35% dintre inculpații trimiși în judecată au încălcat legislația rutieră

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat recent, într-un interviu pentru Agerpres, că 35% dintre inculpaţii trimişi în judecată anul trecut au încălcat legislaţia rutieră, principalele două cauze fiind ”infrastructura rutieră primitivă, de acum 100 de ani”, dar şi comportamentul conducătorilor auto.

”Inculpaţii trimişi în judecată anul trecut pentru infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice reprezintă 35% din totalul inculpaţilor trimişi în judecată. La fiecare 100 de inculpaţi, 35 sunt trimişi în judecată pentru aceste fapte. (...) Circulăm pe o infrastructură rutieră primitivă, de acum 100 de ani. (...) Din păcate, numărul de infracţiuni comise de tineri şi de minori este în creştere. Este o altă veste rea”, a afirmat procurorul general.

[citeste si]

Augustin Lazăr a menţionat că au crescut şi faptele de violenţă în familie, dar şi infracţiunile săvârşite de minori, una dintre cauze fiind faptul că părinţii pleacă la muncă în străinătate, iar copiii rămân în grija vecinilor sau a unor rude mai îndepărtate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel