Bilanț DNA, discurs Iohannis. Chirieac, observație-cheie: O remarcă ce merită luată în seamă

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre discursul președintelui Klaus Iohannis de la bilanțul DNA.

Bogdan Chirieac a făcut o remarcă după discursul președintelui. Șeful statului nu a mai folosit termenul de ”penali” ci de ”inculpați”. Analistul politic a mai precizat că Iohannis nu a făcut nicio referire la scandalul din DNA Ploiești, iar în urma discursului său, Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, prezent și el la bilanț, este o victimă.

„L-ați auzit pe președintele României spunând ”niște inculpați”, deci nu mai sunt ”penali”. Aceasta este o remarcă care merită luată în seamă. După conferința de presă nu mai sunt penali, sunt inculpați.

Președintele României nu a făcut nicio referire la situația de la Ploiești. Absolut niciuna. Doamna Kovesi cu atât mai puțin. Președintele României a spus că niște inculpați și-au dat mâna, după ce au fost prinși că sunt hoți, să-i compromită pe procurori. 

Din acest punct de vedere, domnul Lucian Onea este o victimă în ideea președintelui. Președintele este persoana politică cea mai importantă în democrația noastră”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. El a mai precizat că, în acest context, prezența președintelui la bilanțul DNA este normală.

[citeste si]

„O altă întrebare ar fi ce interes politic are președintele Klaus Iohannis să participe la acest bilanț? Ce interes politic are un președinte liberal, să ignore total abuzurile și încălcarea drepturilor omului?”, s-a întrebat Bogdan Chirieac.

Prezent la bilanț, preşedintele Klaus Iohannis a felicitat, miercuri, DNA pentru activitatea sa, arătând că această instituţie funcţionează eficient şi este în prima linie a luptei anticorupţie, contrar unei 'evaluări tendenţioase' prezentate opiniei publice de către ministrul Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel