Bilanț DNA. Andrei Gerea, despre mușamalizare: Regretabil că președintele nu sesizează

Andrei Gerea
Andrei Gerea

Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE, a subliniat că bilanțul DNA reprezintă "un nou festival sfidător al procurorilor". 

"Am urmărit cu atenție prezentarea bilanțului pe care procurorul șef al DNA l-a întocmit. Acesta a arătat, încă o dată, că cei care conduc DNA vor face tot posibilul pentru a acoperi abuzurile comise. Kovesi, alături de ceilalți procurori DNA, au băgat sub preș toate anomaliile legate de activitatea instituției. În discursul șefei DNA nu a fost nicio vorbă despre încălcarea repetată a Constituției, nici despre situația de la DNA Ploiești, despre dosarele trimise înapoi de instanță din cauza modului în care DNA a pregătit rechizitoriul sau despre achitările care au avut loc" a spus Andrei Gerea.

"Mușamalizare"

Vicepreședintele ALDE a adăugat că "La bilanțul DNA de azi, Kovesi și cei din instituția pe care o conduce trebuiau să răspundă concret la acuzațiile aduse instituției și să prezinte măsuri pentru a nu mai exista abuzurile înfăptuite de procurori precum Negulescu, dosarele fabricate, stenogramele falsificate sau probele măsluite. Nu s-a răspuns la niciunul din aceste puncte, ci s-a dorit o mușamalizare a realității de către toți cei prezenți la acest bilanț, dar și ridicarea unui zid în jurul șefei DNA."

"Este regretabil că președintele nu sesizează"

"Ce se petrece astăzi în România reprezintă o bătălie pentru putere între instituţiile ilegitime şi nedemocratice care au preluat puterea în ultimii ani şi cele democratice. Primele nu vor să piardă sub nicio formă din puterea pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, încălcând practic tot ce înseamnă principii de drept sau democratice. Ce ne propune președintele Iohannis, alături de șefa DNA și de procurorul general al României este să ne îndreptăm spre o republică a procurorilor! Este regretabil că președintele și alți factori de decizie nu sesizează faptul că acţiunea DNA este un abuz de putere, iar abuzul de putere este o formă de corupţie. ALDE va milita pe mai departe pentru revenirea la adevăratele principii ale democrației și nu ne vom lăsa intimidați de presiunile și manipulările care apar în mod constant. Ne vom lupta, prin instrumentele legale avute la dispoziție, pentru a nu reveni la teroarea anilor '50, care pare a se repeta în zilele noastre." a conchis Gerea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel