Bilal Hassani va reprezenta Franţa la Eurovision 2019

Eurovision 2019 - 'Oraş Cort' pentru turiști
Eurovision 2019 - 'Oraş Cort' pentru turiști

La 15 ani, Bilal Hassani o admira pe Conchita Wurst, diva cu barbă care a câştigat concursul Eurovision în 2014. Cinci ani mai târziu, devenit la rândul său un simbol al identităţii "queer", Hassani va reprezenta Franţa la acest concurs muzical european, relatează luni AFP. 

Cu perucile, machiajul şi look-ul său inspirat din surorile Kardashian - mai puţin rotunjimile -, Bilal Hassani a devenit, în câteva săptămâni, noua senzaţie a reţelelor de socializare, dar şi ţinta unei campanii pline de ură. Cântecul său 'Roi' a eclipsat piese ale unor artişti ca Chimene Badi sau Emmanuel Moire şi a câştigat votul telespectatorilor emisiunii 'Destination Eurovision', organizată pentru a desemna candidatul Franţei la concursul Eurovision 2019, care se va desfăşura la sfârşitul lunii mai în Israel. 

"Nu sunt un tip comun, iar acest lucru deranjează", cântă Bilal Hassani, tânărul de origine marocană în vârstă de 19 ani, în piesa 'Roi'. Bilal ar putea readuce Eurovision pe urmele unor artişti francezi consacraţi, precum France Gall şi Marie Myriam, ultima concurentă franceză care a câştigat ediţia din 1977. În clipul 'Roi', vizionat de peste 6 milioane de ori, Bilal este un tânăr brunet cu părul scurt, înfăţişarea sa de dinainte de a se afirma, câţiva ani mai târziu, sub un look mult mai elaborat. Pasionat de muzică şi admirator înfocat al divei Beyoncé, el a făcut încă de la vârsta de 9 ani cursuri de canto şi de dans. 

Vezi şi: Bancul zilei: Bulă, răspuns surprinzător la școală

Buget. Ministerul Finanţelor, informaţii oficiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel