Bijuteriile Imeldei Marcos, fosta primă doamnă din Filipine, vor fi scoase la licitaţie

Bijuteriile Imeldei Marcos, fosta primă doamnă a statului Filipine, celebră pentru cheltuieile sale extravagante şi pentru uriaşa ei colecţie de pantofi, vor fi scoase la licitaţie, iar încasările astfel obţinute vor fi donate în beneficiul publicului larg filipinez, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui din această ţară, citat de Reuters.

Biroul guvernamental de recuperare a activelor a solicitat aprobarea preşedintelui Rodrigo Duterte pentru a vinde la licitaţie unul dintre cele trei seturi de bijuterii confiscate în urmă cu trei decenii după alungarea de la putere a soţului Imeldei Marcos, fostul dictator Ferdinand Marcos, decedat în 1989. 'L-am întrebat pe preşedintele Duterte dacă ne dă aprobare pentru a organiza această vânzare.

El a spus că da, atât timp cât încasările obţinute în urma licitaţiei vor fi donate în beneficiul publicului', a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale filipineze, Salvador Panelo, în faţa reporterilor prezenţi la Tokyo, unde Rodrigo Duterte efectuează o vizită de lucru.

Colecţia de bijuterii, confiscată din Hawaii, unde Ferdinand şi Imelda Marcos au locuit în exil, include un diamant rar de 25 de carate, despre care reprezentanţii casei Christie's au declarat în 2015 că ar putea fi vândut cu 5 milioane de dolari. Guvernul filipinez a mai încercat şi în trecut să vândă aceste colecţii, însă Imelda Marcos, ajunsă între timp la vârsta de 89 de ani, a introdus acţiuni în instanţă pentru a contesta organizarea licitaţiilor. Cele trei seturi de bijuterii din această colecţie, păstrate în seiful Băncii Centrale din Manila, au fost estimate în 1991 la 6 milioane de dolari.

Imelda Marcos a lăsat în urmă peste o mie de perechi de pantofi după ce a fugit din Filipine alături de familia ei, în urma unei revoluţii populare ce a avut loc în 1986. Dar, după ce fostul dictator Ferdinand Marcos a murit în exil în 1989, familiei Marcos i s-a permis să se întoarcă în ţară, iar unii dintre membrii fostei familii prezidenţiale au revenit în politica filipineză şi au ocupat funcţii publice. Ascensiunea la putere a preşedintelui Duterte a fost în avantajul familiei Marcos. Preşedintele Duterte a susţinut campania pentru funcţia de senator a fiicei Imeldei Marcos, Imee, care a obţinut mandatul senatorial în urma alegerilor organizate în Filipine în luna mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel