Bihor: Ziua Naţională a Ambulanţei, sărbătorită la Oradea de peste 600 de angajaţi din toată ţara

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Marius Brădăţean a declarat duminică, la Oradea, în cadrul festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a Ambulanţei din România, că misiunea salvatorilor de vieţi este sfântă, însă aceştia trebuie să îşi dorească să fie mai buni şi mai bine pregătiţi.

"Zi şi noapte, pe vreme bună, vreme rea, Ambulanţa este la datorie. Pentru că misiunea ei este sfântă, să salveze vieţi. De-a lungul anilor, ambulanţa şi-a dovedit necesitatea, cât de puternică este. La ceas aniversar nu putem decât să ne mândrim cu ceea ce am realizat şi să ne dorim să fim mai buni, tot mai bine pregătiţi. Ambulanţa trebuie, poate şi o va face, să fie alături de cetăţenii României. Vă doresc multă sănătate, la mulţi ani, Ambulanţa! Şi să ştiţi că sunteţi esenţiali pentru această ţară", a spus Brădăţean.

Coordonatorul SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a arătat că având o istorie de 113 ani, puţin mai lungă decât istoria contemporană a României, Ambulanţa a trecut prin toate evenimentele acestei perioade istorice nu numai complicată, dar şi grevată de multe momente tragice. 

"Prezentul sunteţi voi. Şi nu ca flotă sau echipaje, ci ca indivizi, ca oameni care contribuiţi în fiecare clipă la salvarea celor care au nevoie de ajutorul vostru. Viitorul sună bine pentru că vă are pe voi ca şi fundament. Şi nu mă refer numai la proiectele de viitor, pe care le ducem împreună. Începând cu proiectul de reconfigrurare a dispeceratelor, care chiar azi este în discuţie aprinsă la sediul Guvernului, la programele de formare profesională pentru medici şi asistenţi, urmează şi pentru ambulanţieri pentru conducerea preventivă. Mă refer la achiziţia în continuare de noi ambulanţe, precum şi la identificarea şi analiza riscurilor pe care viitorul puţin mai îndepărtat le poate ridica pentru sistemul din care faceţi parte şi în care sunteţi o verigă indispensabilă datorită competenţei şi profesionalismului vostru. Aici dau un singur exemplu, riscul politizării, riscul ca identitatea serviciilor de Ambulanţă să fie transpusă către interesele unor anumite partide politice", a spus Hadrian Borcea. 

La tribuna oficială au mai vorbit fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter şi alţi invitaţi. Evenimentul a fost condus de preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, orădeanul Gheorghe Chiş.

Festivitatea a reunit în Piaţa Unirii din Oradea peste 600 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă din toate judeţele, o parte în ţinute festive, alţii echipaţi de intervenţii, fiind aduse în piaţă în jur de 40 de ambulanţe. Dintr-un elicopter ce a survolat de două ori piaţa sărbătoriţii au primit petale şi trandafiri multicolori. 

După întâlnirea centrală, o coloană formată din 70 de ambulanţe (inclusiv cu cele ale SAJ Bihor), plus o şalupă a SAJ Tulcea, au defilat prin centrul oraşului, pe un traseu stabilit de primărie. 

Alte 20 de ambulanţe au ajuns în mai multe locuri din oraş pentru a acorda, timp de o oră, servicii gratuite de măsurare a tensiunii arteriale şi glicemiei. 

Manifestările de la Oradea dedicate Zilei Ambulanţei, a cincea oară sărbătorită după ce a fost legiferată în 2015, se vor încheia în cursul serii cu un dineu pentru toţi participanţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel