Bihor: O specie rară de lemuri şi alte animale, aduse din Ungaria la Grădina zoologică din Oradea

Grădina Zoologică din Oradea şi-a îmbogăţit zestrea de animale cu o pereche de lemuri bruni, doi lemuri cu coadă inelată, patru canguri Bennett, o antilopă Lechwe, doi struţi, o pereche de cerbi lopătari şi cinci oi cu coamă. Acestea au fost aduse în urma unui parteneriat cu Grădina Zoologică din Nyíregyháza, Ungaria, a anunţat luni, într-un comunicat, instituţia. 

'Dorinţa noastră este să populăm Grădina Zoologică Oradea cât mai mult posibil. Astfel, după aducerea cămilei şi a unei lame în această primăvară, cu sprijinul Grădinii Zoologice din Nyíregyháza, de această dată am primit animale din şase specii. Ţinem legătura permanent şi cu grădini zoologice din ţară, pentru eventuale schimburi de animale, astfel încât Zoo Oradea să devină tot mai atractivă', a precizat, în comunicat, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica. Potrivit sursei, începând de săptămâna trecută, în ţarcurile de la Zoo Oradea pot fi văzute noi specii de animale, unele în premieră în grădinile zoologice din ţara noastră, cum ar fi lemurul brun, o specie periclitată din cauza pierderii habitatului natural.

'Familia de lemuri bruni - un mascul şi o femelă - poate fi admirată de către vizitatori în zona animalelor exotice, lângă tamarinii cu creastă. Masculul şi femela de lemur brun au aceeaşi culoare - maro cenuşiu cu faţă negricioasă şi ochi roşii-portocalii. Cu o greutate de 2-3 kilograme, aceştia se hrănesc cu fructe, flori şi frunze, având o durată de viaţă de până la 25 de ani', a declarat purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz. Alte două femele de lemuri, din specia celor cu coadă inelată, au fost aduse pentru cei doi masculi deţinuţi deja de Zoo Oradea.

O noutate pentru vizitatorii Zoo Oradea sunt şi cei patru canguri Bennett, care pot fi văzuţi într-un ţarc din zona animalelor erbivore, unde s-au acomodat foarte bine. Tot cu sprijinul celor de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza, de acum încolo câteva animale din Zoo Oradea nu mai sunt singure. Astfel, au fost aduse femele de antilopă Lechwe şi struţ Emu, precum şi un mascul de struţ Nandu, pentru a forma familii. Şi familia cerbilor lopătari s-a mărit odată cu perechea de pui venită din Ungaria, toţi putând fi admiraţi într-un ţarc din zona animalelor erbivore. Numărul de animale din Grădina Zoologică Oradea a ajuns la 850 de exemplare din 175 de specii, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel