Bicicleta clasica vs bicicleta electrica. Ce sa iti alegi?

Putini sunt probabil cei care nu au incalecat vreodata saua unei biciclete. Odata ce ai invatat sa iti tii echilibrul si sa pedalezi te vei indragosti iremediabil de mersul pe bicicleta. Doar ca lucrurile au evoluat mult de cand eram copii, iar acum mersul pe bicicleta este mult mai comod.

Bicicleta electrica este cea care a revolutionat, in ultimul deceniu, mersul pe doua roti. Care sunt adevaratele diferente intre o bicicleta obisnuita si o bicicleta electrica?

Pentru a raspunde acestei intrebari trebuie sa vedem ce este in realitate bicicleta electrica.

Pe scurt, o bicicleta electrica este o bicicleta obisnuita, dar care are si un sistem electric de actionare. Acesta consta dintr-o baterie, un motor, un sistem de transmisie intre motor si roti si unul de accelerare/franare.

In principiu, arata ca o bicicleta obisnuita, dar diferentele majore sunt cele care se vad abia atunci cand rulezi cu ea.


La o bicicleta electrica, „piesa de rezistenta” o reprezinta motorul electric. Acesta este componenta principala si cel care face bicicleta sa functioneze fara efort din partea ciclistului. Motorul te ajuta, insa nu trebuie sa il folosesti mereu. Bicicletele electrice sunt hibrid, ceea ce inseamna ca poti comuta de la mersul actionat de baterie, la cel actionat prin pedale.

Motorul. Este pozitionat pe centrul de greutate al bicicletei, la o distanta relativ mica de sol, lucru care ajuta la imbunatatirea manevrabilitatii bicicletei electrice, intrucat distribuie greutatea mai bine pe bicicleta.

Bateria. Aceasta este, de obicei, cea mai scumpa componenta a bicicletei. O baterie obisnuita pentru o bicicleta Pegas iti ofera, de regula, o distanta medie de rulare de 40 de kilometri. Bicicleta electrica Pegas Partizan, spre exemplu, este o bicicleta robusta, usoara, dar solida si care asigura un bun echilibru datorita anvelopelor tip fat bike. Pentru siguranta, mai ales ca nu ai nevoie de un permis de conducere, viteza de rulare a acestei biciclete electrice este de 25 de kilometri pe ora. Insa tot in gama de biciclete electrice Pegas exista variante care au o autonomie de rulare de pana la 80-100 de kilometri, asa cum este Suprem Dinamic e-bike.


Sistemul de transmisie. Acesta este cel care transmite energia de la motor catre roti.

Acceleratia. Este mecanismul care iti permite sa controlezi motorul.

Totusi, de ce sa alegi bicicleta electrica? De mai bine de 200 de ani oamenii folosesc bicicletele clasice, care iti confera libertate de miscare si mult entertainment. Problema apare atunci cand vrei sa capeti viteza, insa muschii picioarelor tale nu au suficienta forta pentru a inainta. Sau atunci cand vrei sa infrunti vantul ori panta unui deal. In acest caz, motorul electric este cel care rezolva toate aceste greutati.

La capitolul biciclete electrice, Pegas are o gama variata de astfel de vehicule cu motor, destinate oricaror exigente. Cu siguranta ca vei fi atras de performantele pe care le ofera bicicleta electrica Pegas Partizan, care la momentul publicarii acestui articol beneficia, pe site-ul producatorului, de o reducere de 15%, astfel ca putea fi achizitionata la doar 4.165 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel