Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și-a făcut bilanțul

Ieri, 1 aprilie 2019, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2018.

În deschidere, Directorul General BCU, doamna Mireille Rădoi a subliniat principalele obiective profesionale urmărite în perioada 2016-2018, exprimând dorința ca instituția să se ridice prin calitatea activităților profesionale, a programelor educaționale și a manifestărilor socio-culturale la nivelul instituțiilor internaționale. În acest sens, au fost analizate cu realism principalele obiective și s-a ajuns la următoarele puncte cheie cum ar fi: achiziția de publicații carte şi periodice - chiar dacă procesul de achiziție de publicații a fost îngreunat, BCU „Carol I” a beneficiat de fonduri considerabile, donate deopotrivă de edituri, numeroase personalități culturale și științifice românești, cadre didactice ale Universității din București precum și de alte instituții.

Un alt obiectiv important a fost infrastructura tehnologică - o verigă slabă o reprezintă infrastructura tehnologică învechită,  numeroasele lipsuri ale instituției în privința echipamentelor, licențelor Microsoft și lipsa programelor antivirus. Un al treilea obiectiv a constat în perfecționarea profesională - prin eforturi proprii BCU „Carol I” a reușit să câștige  proiectul de cercetare Lib2Life, urmărind interconectarea a tuturor Bibliotecilor Centrale Universitare din țară. Nu în ultimul rând, calitatea de reper educațional și cultural a BCU - Sub aspectul programelor și acțiunilor de cercetare științifică cât și din punctul de vedere al rolului de actor activ implicat în procesul de diplomație publică BCU “Carol I” a reușit încheierea unor colaborări și schimburi de bune practici cu parteneri naționali și internaționali.

În anul 2018, la Biblioteca Centrală Universitară „ Carol I” s-au desfășurat 100 de evenimente, astfel încât, la finalul anului, bugetul de  venituri proprii al instituției a fost suplimentat cu aproximativ  60.000 euro. O sumă absolut necesară pentru o bună funcționare în parametrii decenți atât pentru utilizatori cât și pentru partea instituțională.

Prin programele asumate pentru etapele următoare, Biblioteca  Centrală Universitară “Carol I” din București rămâne o instituție suport fundamentală pentru progresul educației universitare, arată un comunicat al BCU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel