Jocurile Olimpice de iarnă: Marius Petru Ungureanu, purtătorul de drapel al României

Ziua Imnului Național
Ziua Imnului Național

Biatlonistul Marius Petru Ungureanu va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă care se vor desfăşura la PyeongChang.

Biatlonistul Marius Petru Ungureanu va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă care se vor desfăşura la PyeongChang, în Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie, a decis Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Comitetul Executiv al COSR a aprobat in unanimitate, în şedinţa de joi, componenţa delegaţiei care va reprezenta Romania la JO 2018 Biatlonistul Marius Petru Ungureanu a fost desemnat purtător de drapel al României la ceremonia de deschidere a JO 2018. În 2015, la Campionatele Mondiale de la Cheile Grădiştei, Marius Petru Ungureanu a cucerit medalia de aur la biatlon role în proba de urmărire, în concursul rezervat juniorilor, şi medalia de argint la sprint.

'Mă bucur pentru votul unanim pe care Petru Ungureanu l-a primit pentru a fi purtătorul de drapel al delegaţiei Romaniei', a spus Mihai Covaliu, preşedintele COSR. 'S-a optat pentru un sportiv tânăr pentru a transmite un mesaj de încurajare tinerilor participanţi. Este o frumoasă predare de ştafetă, de la o sportivă atât de titrată cum e Eva Tofalvi, aflată la a şasea participare şi purtător de drapel la trei ediţii, la un tânăr debutant. Îl felicit şi mă bucur pentru el', a adăugat Covaliu.

Tofalvi a fost în trei rânduri portdrapelul delegaţiei României la JO de iarnă, în 2002 la Salt Lake City, în 2010 la Vancouver şi în 2014 la Soci. Potrivit deciziei CE al COSR, România va fi reprezentată de 25 sportivi la şapte dintre cele 15 discipline înscrise în programul competiţiei olimpice din acest an: schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon, sanie, bob şi skeleton.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel