BEx PNL 8 iulie. Ludovic Orban, declaraţii

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut o serie de declaraţii la finalul Biroului Executiv al PNL, şedinţă care a avut loc luni, 8 iulie. 

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a luat decizia să iniţieze procedura de modificare a modului în care funcţionează Curtea Constituţională. În acest sens am stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii partidului, care au activitate în Comisia juridică, în cele două Camere ale Parlamentului şi care au avut contribuţii la acte normative de natură constituţională.

Obiectivele acestui grup de lucru sunt realizarea unei analize comparative a modului în care funcţionează Curţile Constituţionale în alte ţări europene. De asemenea, o identificare a tuturor deficienţelor majore, care sunt generate de textele constituţionale şi de legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, iar obiectivul final este pregătirea unui proiect de revizuire a Constituţiei şi de asemenea, un nou proiect de lege de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale.

Sigur că, vizăm mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecătorilor Curţii Constituţionale, modalitatea de luare a deciziilor la nivelul Curţii Constituţionale, posibilitatea introducerii de majorităţi calificate la anumite decizii. De asemenea, vrem să identificăm limitele în deciziile pe care poate să le ia Curtea Constituţională şi o serie de alte aspecte care au ca obiectiv să pună Curtea Constituţională în slujba democraţiei, în slujba cetăţeanului, să împiedicăm apariţia unor decizii ale Curţii Constituţionale care să fie luate în sprijinul unor grupuri de interese şi împotriva prevederilor constituţionale.

De asemenea, am făcut o evaluare a modului în care s-au derulat negocierile la nivelul Parlamentului European şi pot să vă spun că, Partidul Naţional Liberal este cel mai bine reprezentat partid politic la nivelul Parlamentului European.

Suntem singurul partid politic care deţine preşedinţia unei Comisii de specialitate la nivelul Parlamentului European şi nu este vorba despre orice Comisie de specialitate, ci este vorba de o Comisie extrem de importantă de la nivelul Parlamentului European, respectiv, Comisia ITRE sau ca să traducem, Comisia de Industrie, Energie şi Cercetare. Una dintre cele mai importante Comisii de la nivelul Parlamentului European, care este deţinută de reprezentatul Partidului Naţional Liberal, Adina Vălean, care a mai deţinut această poziţie de preşedinte de Comisie. A fost preşedintele Comisiei ENVI, Comisia de Mediu, Sănătate şi Siguranţă Alimentară.

De asemenea, am obţinut poziţii importante la nivelul Grupului PPE, deţinem vicepreşedintele PPE la nivelul Parlamentului European în persoana lui Siegfried Mureşan, care a fost ales pe locul al treilea ca număr de voturi şi este unul dintre cei mai importanţi lideri ai PPE la nivelul Parlamentului European.

De asemenea, am obţinut poziţii de vicepreşedinţi în Comisii extrem de importante, cum este Comisia ENVI şi Comisia AGRI. De asemenea, într-o zonă extrem de importantă, mai ales că este vorba de o zonă unde există extrem de multe probleme, care trebuie îndreptate în legislaţia europeană, avem coordonatorul grupului PPE din cadrul Comisiei TRAN , Comisia de transporturi, în persoana lui Marian-Jean Marinescu.

Tot astăzi, am aflat o veste bună, candidatul Partidului Naţional Liberal, Victor Paul Dobre, a fost ales vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a OSCE, Organizaţia de Securitate şi Cooperare în Europa, o Organizaţie extrem de importantă iar prin lobby-ul pe care l-am exercitat, practic, am reuşit alegerea lui Victor Paul Dobre în funcţia de vicepreşedinte al OSCE şi mai mult decât atât, am contribuit şi la victoria candidatului pe care l-am susţinut , din Georgia, pentru funcţia de preşedinte al Adunării Parlamentare a OSCE.

De asemenea, am mai decis astăzi să formăm un grup de lucru condus de preşedintele Comisiei juridice la care vor participa şi reprezentanţii noştri din Comisia de administraţie, vom face o analiza Codului administrativ, a Ordonanţei de urgenţă privitoare la Codul administrativ, pentru a identifica eventuale temeiuri de neconstituţionalitate şi pentru a pregăti o sesizare documentată către Avocatul Poporului, în vederea atacări la Curtea Constituţională a Codului administrativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel