Bernardo Bertolucci a murit

Bernardo Bertolucci a murit
Bernardo Bertolucci a murit

Bernardo Bertolucci, considerat ultimul mare maestru al cinematografiei italiene, a murit la 77 de ani.

Bernardo Bertolucci, marele regizor italian și personalitate marcantă a cinematografiei italiene din a doua jumătate a secolului al XX-lea, autorul unor filme celebre precum 'Ultimul tango la Paris' şi 'Ultimul împărat', a murit la Roma la vârsta de 77 de ani, a informat luni presa italiană, citată de agenţiile de presă internaţionale.

Flavia Schiavi, agentul de presă al cineastului italian, a dezvăluit că Bernardo Bertolucci a murit luni dimineaţă la Roma, la ora locală 07:00, din cauza unui cancer. Poet, producător, scenarist şi regizor, Bernardo Bertolucci era considerat ultimul mare maestru al cinematografiei italiene, graţie unor capodopere precum 'Ultimul împărat', cu care a câştigat în 1988 două premii Oscar - la categoriile 'cel mai bun regizor' şi 'cel mai bun scenariu adaptat' . Acel film epic a câştigat nouă în total nouă premii Oscar. Bernardo Bertolucci a fost primul cineast italiat premiat cu Oscarul pentru cel mai bun regizor.

Potrivit revistei Variety, Bernardo Bertolucci a influenţat generaţii de cineaşti prin operelor sale vizionare precum 'Conformistul' (1970) şi 'Ultimul tango la Paris' (1972), care explorau politica şi sexualitatea prin povestiri personale şi abordări vizuale îndrăzneţe. Cel mai bun reprezentant al generaţiei sale de cineaşti italieni, Bernardo Bertolucci a reuşit să îşi construiască o carieră prestigioasă atât în Europa, cât şi la Hollywood, deşi relaţia sa profesională cu marile studiouri americane a fost marcată de suişuri şi coborâşuri. Însă, chiar şi atunci când a lucrat cu studiourile hollywoodiene, Bertolucci a reuşit întotdeauna să facă filme care erau considerate proiecţii ale universului său artistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel