Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Hamas a ales escaladarea, va plăti un preț scump

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că organizația islamistă Hamas "a ales escaladarea și va plăti un preț scump pentru asta". Un semnal clar că actualul conflict dintre Israel și Hamas riscă să degenereze într-un război l-a dat și ministrul israelian al Apărării, Moshe Ya'alon, care a spus că Israel se pregătește pentru "o lungă ofensivă împotriva Hamas".

UPDATE: O sursă din armata israeliană citată de Ha'aretz și The Guardian spune că premierul Netanyahu a instructat IDF să se pregătească pentru o ofensivă terestră în Fâșia Gaza. "Instrucțiunile premierului au fost ca armata să se pregătească pentru o campanie puternică și lungă în Gaza. A spus armatei să fie 'all in'. O ofensivă terestră este luată în calcul".

Netanyahu a ordonat armatei să "scoată mănușile" în confruntarea cu Hamas, gruparea care controlează Fâșia Gaza, adăugând că "Hamas a ales escaldarea și va plăti scump pentru asta".

La rândul său, ministrul Apărării a spus, citat de ynetnews.com, că "suntem pregătiți pentru o ofensivă împotriva Hamas, care nu se va termina în câteva zile".

Netanyahu s-a întâlnit marți dimineață cu responsabili pentru securitatea Israelului, la sediul IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) din Tel Aviv.

La 30 iunie, după ce au fost găsite cele trei trupuri ale adolescenților israelieni uciși, Netanyahu a jurat să distrugă Hamas-ul.

Israel cheamă rezerviștii la arme: Hamas a lansat 70 de rachete

Ya'alon a mai declarat miercuri că va implementa un protocol de urgență în comunitățile aflate la 40 de km distanță de granița cu Fâșia Gaza, extinzând beneficiile economice, dar și numărul personalului militar din zonele locuite de civili.

Un alt membru al cabinetului condus de Netanyahu, ministrul de Interne Gideon Sa'ar, a spus că IDF ar trebuie să acționeze cu mai multă ferocitate în conflictul cu Hamas. "Nu exclud posibilitatea unui atac cu rachete la Tel Aviv", a spus acesta.

Oficialii israelieni susțin că au înaintat Hamas-ului o ofertă de armistițiu, pe care organizația islamistă a respins-o.

Soluția lui Obama pentru pacea Israel - Palestina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel