Benjamin Netanyahu condamnă 'antisemitismul'

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat duminică orice 'apariţie a antisemitismului' în urma distrugerii unui monument la Strabourg care marca amplasarea unei foste sinagogi dinamitate de nazişti în 1941, conform unui comunicat al biroului său de presă, relatează AFP.

'Condamn cu fermitate orice apariţie a antisemitismului şi fac apel la toţi liderii de ţări luminate să denunţe antisemitismul în mod sistematic', a declarat Netanyahu în consiliul de miniştri, conform comunicatului. La două săptămâni după profanarea unui cimitir evreiesc în apropiere de Strasbourg, un monument care marchează amplasarea unei foste sinagogi în acest oraş din estul Franţei, dinamitată de nazişti în 1941, a fost vandalizată în noaptea de vineri spre sâmbătă, stârnind un val de condamnări.

541 de acte antisemiste

Netanyahu a salutat de asemenea faptul că 'tot mai multe ţări consideră antisionismul ca o formă de antisemitism'. La 19 februarie, 96 de morminte din cimitirul evreiesc din Quatzenheim, la nord-vest de Strabourg, au fost găsite acoperite de zvastici. Premierul israelian a declarat atunci că este vorba de un act 'şocant' comis de 'sălbatici antisemiţi'. În total, Franţa a contabilizat 541 de acte antisemite în 2018, o cifră în creştere cu 74% comparativ cu anul precedent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel