Benjamin Netanyahu acuză Iranul că pregăteşte atacuri contra Israelului

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a acuzat duminică Iranul că pregăteşte atacuri împotriva Israelului şi a pus că va face totul pentru a împiedica acest lucru, notează AFP.

"Agresiunea iraniană în regiunea noastră şi împotriva noastră continuă", a afirmat premierul israelian, devenit joi primul şef de guvern din istoria Israelului inculpat pentru corupţie în timpul mandatului.

Aceste declaraţii au fost făcute în cursul unei vizite împreună cu responsabili militari pe Înălţimile Golan (nord), în apropierea frontierei cu Siria, în timp ce şeful de stat-major al armatei americane, generalul Mark Milley, se afla în Israel unde s-a întâlnit cu omologul său, Aviv Kohavi.

Cei doi generali au discutat "probleme operaţionale şi evoluţia situaţiei regionale", a precizat armata într-un comunicat.

"Vom face totul pentru a împiedica Iranul să se implanteze aici în regiunea noastră" şi "a transforma Irakul şi Yemenul în baze de lansare a rachetelor şi proiectilelor contra statului Israel", a adăugat Benjamin Netanyahu.

"Aceasta include măsurile necesare pentru a împiedica transferul de arme letale din Iran spre Siria, pe cale aeriană sau terestră", a mai spus el.

Armata israeliană a revendicat miercuri o serie de lovituri aeriene de "mare amploare" contra unor poziţii militare din Siria care au ucis peste 20 de "combatanţi", dintre care 16 străini, potrivit unei organizaţii neguvernamentale, ca ripostă la tirurile cu rachete din ziua precedentă.

Marţi, sistemul israelian de apărare antibalistică a interceptat patru rachete trase dinspre Siria "de elemente iraniene" în direcţia nordului Israelului, potrivit armatei israeliene, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel