Urmărește emisiunea live


Beneficiile consumului de avocado în fiecare zi

Avocado
Avocado

Fructul minune cunoscut drept avocado are nenumărate beneficii atât pentru organismul tău, cât și pentru piele.

Foarte multe diete includ avocado deoarece ajută atât cu digestia, menținerea în greutate, cât și cu sănătatea părului și a pielii. Avocado face parte din categoria grăsimilor sănătoase de care organismul nostru are nevoie. Acesta are în compoziție 18 aminoacizi, conține acid folic, vitamina B9, vitamina E și B6.

Iată care sunt beneficiile pe care avocado le are asupra organismului tău:

1. Are efecte anti-îmbătrânire

Deși ne sperie ideea de a îmbătrânii, acesta face parte din cursul firesc al vieții. Majoritatea femeilor încep să aibă mult mai multă grijă de ele, își achiziționează tot felul de creme sau uleiuri anti-imbătrânire. Din acest motiv, ar trebui să iei în considerare faptul că un consum crescut de avocado contribuie la îmbunătățirea calității pielii noastre. Fiind bogat în grăsimi mononesaturate și acizi grași, protejează tenul de periculul radicalilor liberi.

2. Combate stresul și depresia

Stresul și depresia pot afecta pe oricine și oricând, de aceea este bine să știi cum poți să te ferești.  Un nivel scăzut de magneziu în organism duce la dureri de cap, sensibilitate mult mai mare, anxietate, atacuri de panică, insomnie, astenie și chiar depresie. Dacă vei mânca în fiecare zi avocado, care conține magneziu și potasiu, aceste simptome se vor diminua.

3. Poți slăbi

Multe femei caută constant diete prin care să scape de kilogramele pe care le consideră în plus. Poți mânca în fiecare zi avocado și poți să slăbești pentru că acesta conține grăsimi sănătoase. În plus, îl poți folosi în multe combinații, de la salate, sandwich-uri sau chiar prăjituri raw-vegane.

4. Te ajuă să scapi de febra musculară

Un stil de viață sănătos implică o alimentație sănătoasă, dar și exerciții fizice. După un antrenament intens te confrunți cu febră musculară. Specialiștii recomandă ca, atunci când te confrunți cu o febră musculară, să mănânci avocado deoarece el conține grăsimi sănătoase, dar și aminoacizi.

5. Ajută la întărirea unghiilor

Exfolierea unghiilor este o problemă cu care toate femeile se confruntă într-o anumită perioadă. De oobicei acest lucru se datorează fie stresului, fie alimentației nesănătoase. Vitamina B6 este un ingredient de care unghiile au nevoie, iar aceasta se regăsește în vocado.

6. Stimulează fertilitatea

Un studiu realizat în anul 2016 a arătat faptul că avocado conține nutrienții necesari pentru sănătatea reproducerii, printre care potasiu și carotenoide. Antioxidanții, dar și vitamina E, te ajută la reglarea ovulației.

7. Ajută ca părul să fie unul mult mai sănătos și mai strălucitor

Cele mai multe măsti de păr conțin avocado, iar acest lucru ne confirmă faptul că beneficiile sale sunt extrem de multe. Vitaminele și mineralele pe care acesta le conține duc la întărirea firului de păr. Poți să prepari măști de păr folosind avocado și câteva uleiuri.

8. Reduce șansele de cancer

Un studiu din anul 2010 a dezvăluit faptul că printre nutrienții care ajută la menținea sănătății noastre se numără carotenoidele, care au efect în ceea ce privește reducerea șanselor de a avea anumite tipuri de cancer, precum cancerul de prostată sau cancerul gastric. Pe lângă asta, acidul oleic, care se regăsește în avocado, te protejează împotriva cancerului la sân.

9. Îmbunătățește digestia


Dacă vrei să scapi de arsuri sau de inflamații la stomac, poți mânca avocado deoarece acesta conține potasiu într-o cantitate mult mai mare decât bananele.

10. Are proprietăți antioxidante

Specialiștii au descoperit faptul că antioxidanții sunt modalitatea ideală de a preveni anumite afecțiuni, precum Alzheimer, Parkinson sau Huntington.

11. Poate detoxifia organismul

Detoxifierea organismului ar trebui făcută la o dată câteva luni. Chiar dacă ai o dietă echilibrată, este bine să faci un detox format din smoothie-uri, salate și supe, iar în acest sens te poți folosi de avocado. Efectele sale antioxidante te vor ajuta să elimini toxinele din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel