EXCLUSIV  Benea: Așa ceva NU se învață la școală! Modalitate inedită de SALVARE

Copiii au nevoie de aceste deprinderi care, din păcate, nu sunt cuprinse în programa şcolară.

Invitat la interviurile DC News, Ion Benea, directorul Centrului de Supravieţuire Urbană, a subliniat cât de importante sunt orele de sport pentru copii, criticând faptul că, de multe ori, elevii vin cu scutiri de la medic pentru a nu efectua aceste ore. Lucru cu atât mai grav cu cât aceasta se întâmplă chiar cu încuviinţarea părinţilor care nu conştientizează faptul că, scutindu-i de orele de educaţie fizică, nu fac decât să îi priveze pe copiii lor de a deprinde anumite abilităţi ce le vor fi utile toată viaţa.

 [citeste si]

Copiii nu mai ştiu cum să meargă

"Copiii nu mai ştiu cum să cadă, cum să meargă, cum să alerge, lucruri care sunt estenţiale atunci când suntem în situaţii limită, aşa cum este, de exemplu, un accident. Din păcate aşa ceva nu se învaţă la şcoală, nu există în tematica şcolară. Acum nu există ora de sport. Este un simulacru. Elevii işi scot tot felul de scutiri de la medic pentru a nu face aceste ore. A fost, la un moment dat, intenţia de a se introduce două ore săptămânal, ceea ce era un lucru foarte bun", afirmă Ion Benea.

Revenind, este esenţial să cunoaştem aceste lucruri cu toţii, nu doar copiii, elevii. Pentru că, de multe ori, nu ai timp să cazi, trebuie să preiei şocul – şi sunt mai multe modalităţi de a prelua pe spate, de a prelua pe o parte – depinde de tipul maşinii, de forma ei", consideră Ion Benea.

URMĂREŞTE DECLARAŢIA LUI ION BENEA AICI:

 URMĂREŞTE ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel