Belgia: Explozivi descopriţi într-o ascunzătoare în apropiere de Bruxelles

Explozivi au fost descoperiţi sâmbătă într-o ascunzătoare la Anderlecht, în apropiere de Bruxelles, a anunţat luni parchetul din capitala Belgiei, care a deschis o anchetă, informează AFP.

'Deocamdată nimic nu ne permite să spunem că ar fi vorba despre dispozitive pentru comiterea unui viitor atentat, menţionează parchetul într-un comunicat. Ipoteza descoperirii unei vechi ascunzători pentru explozivi este de asemenea avută în vedere, adaugă parchetul belgian.

Aceşti explozivi artizanali au fost descoperiţi de un muncitor sâmbătă în jurul orei 19:30 (17:30 GMT), în ziua în care competiţia ciclistă Turul Franţei (Tour de France) trecea prin Bruxelles, autorităţile precizând de asemenea că, în stadiul actual al investigaţiei, nu au indicii că s-ar fi intenţionat comiterea vreunui atentat împotriva acestei competiţii. 

Explozivii erau disimulaţi într-un sac neacoperit în ascunzătoarea scării unei clădiri de locuinţe. În acel sac s-au mai găsit cuţite şi dispozitive metalice american fist. Încă nu s-a anunţat că ar exista vreun suspect. 

Belgia a fost de mai multe ori ţinta unor atacuri teroriste, în special pe 22 martie 2016, când un dublu atentat revendicat de gruparea Statul Islamic s-a soldat la Bruxelles cu 32 de morţi şi peste 340 de răniţi. În ultimii ani au fost consemnate în această ţară şi mai multe agresiuni împotriva militarilor şi poliţiştilor, unele revendicate tot de Statul Islamic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel