Belgia: Autoritățile au pus gând rău pescărușilor. Vor să-i elimine

Pescărușii de pe Dâmbovița participă la propria defilare
Pescărușii de pe Dâmbovița participă la propria defilare

 Primăria din oraşul belgian Oostende va utiliza drone şi ouă false pentru a reduce numărul de pescăruşi, întrucât aceste păsări produc numeroase neplăceri autorităţilor locale "atacând" sacii de gunoi în timpul sezonului de cuibărit, au anunţat miercuri reprezentanţii municipalităţii, citaţi de DPA. 

 

"Căutând hrană pentru puii lor, pescăruşii deschid sacii de gunoi", a anunţat consiliul local într-un mesaj publicat pe site-ul Primăriei din Oostende. Printre alte măsuri anunţate, municipalitatea s-a angajat să ridice mai devreme - până la ora prânzului în zilele de colectare - sacii de gunoi din zonele cele mai afectate din acest punct de vedere. 

Începând cu jumătatea lunii mai, o dronă va zbura deasupra acoperişurilor din Oostende pentru a monitoriza cuiburile de pescăruşi, iar Departamentul de Pompieri va îndepărta în scop preventiv cuiburile vechi, a precizat consiliul local. 

Înlocuirea ouălor 

În plus, angajaţii municipali vor înlocui ouăle de pescăruşi cu ouă false, după ce au constatat că această practică a avut succes în cadrul unui proiect pilot realizat în 2017. Ouăle false vor contribui la limitarea populaţiei locale de pescăruşi, care vor avea, de asemenea, un comportament mai puţin agresiv. 

Aceste măsuri au fost prezentate marţi, potrivit agenţiei de presă Belga, care a adăugat că printre sugestiile formulate în anii trecuţi pentru a limita această problemă s-au aflat utilizarea unor mori de vânt strălucitoare, a unor automobile controlate de la distanţă, a unor sperietori de ciori şi a unor medicamente contraceptive pentru pescăruşi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel