Belgia, atac terorist. Polițist, înjunghiat

Atentat - imagine ilustrativă
Atentat - imagine ilustrativă

Un atac cu armă albă a avut loc marţi dimineaţă în faţa comisariatului central din Bruxelles, au anunţat autorităţile belgiene, indicând că agresorul a fost neutralizat, iar un poliţist rănit a fost spitalizat, în ceea ce pare a fi un atac islamist, dar poliţia insistă totuşi că motivul este încă neclar, potrivit publicaţiei Le Soir.be şi agenţiei de presă Reuters. 

Serviciile antiteroriste belgiene încercau să stabilească în această dimineaţă dacă individul care a atacat doi poliţişti, în jurul orei locale 05:30, în faţa comisariatului din strada Marché-au-Charbon (Bruxelles), este cunoscut ca un tip radicalizat. Ministrul justiţiei, Koen Geens, a declarat la Radio 1 că verificarea bazelor de date gestionate de Oficiul pentru Analiza Ameninţării (OCAM) nu a produs niciun rezultat.

Posibil act terorist

Acest atac cu cuţitul este tratat cu toate acestea drept un posibil act terorist din cauza ţintei agresorului. Unii martori susţin că l-au auzit pe individul înarmat cu un cuţit strigând 'Allah akbar' atunci când s-a aruncat asupra a doi agenţi de poliţie în faţa comisariatului central de poliţie. Unul dintre cei doi ofiţeri a fost uşor rănit la gât. Colegul său a deschis focul asupra atacatorului, nimerindu-l în zona pieptului. Atât poliţistul rănit, cât şi agresorul, a căror viaţă nu este în pericol, au fost spitalizaţi. Suspectul ar fi cunoscut serviciilor de poliţie pentru implicarea sa în cazuri de trafic de arme, conform Le Soir.be. Poliţia din Bruxelles le-a cerut agenţilor să fie cât se poate de vigilenţi. Acest atac, calificat drept 'laş' de către ministrul de interne belgian Jan Jambon, s-a produs în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron se află într-o vizită oficială în Belgia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel