Urmărește emisiunea live


Beijing: Anul Nou Chinezesc, sărbătoare fără fast

Beijing a intrat vineri în Anul Nou chinezesc într-un mod neobişnuit, fără petarde sau focuri de artificii, după ce au fost interzise anul trecut ca urmare a nivelurilor înalte de poluare din capitala Chinei, deşi în alte localităţi pot fi folosite pe parcursul întregului an, relatează EFE.

Pe străzile capitalei nu s-a văzut nici urmă de artificii, contrar peisajului obişnuit din urmă cu câţiva ani, când la primele ore ale dimineţii se aruncau în aer petarde pentru a alunga spiritele rele.

Un mare număr de poliţişti au supravegheat neobosiţi străzile pentru a garanta securitatea şi respectarea noii norme de Anul Nou, când s-a intrat în zodia Câinelui de pământ, potrivit horoscopului chinezesc. Eforturile autorităţilor pentru a frâna poluarea au dus la interzicerea focurilor de artificii în 444 de oraşe din China începând de anul trecut, printre care învecinate capitalei, precum Tianjin, Hefei sau Changsha.

Deşi sunt un adevărat simbol naţional, nu este prima dată când Beijing interzice focurile de artificii care au fost inventate de chinezi. În 1993, autorităţile au interzis petardele în capitală ca urmare a numărului mare de incendii şi de răniţi provocate de acestea, dar au permis din nou utilizarea lor în 2005.

[citeste si]

În urmă cu mai multe secole, artificiile erau folosite de soldaţii chinezi ca metodă de comunicare, dar în prezent sunt explodate în aer cu prilejul sărbătorilor deoarece se crede că zgomotul lor puternic alungă demonii. Odată cu intrarea în Anul Nou începe Festivalul Primăverii, cea mai mare sărbătoare tradiţională din China, în timpul căreia se produce un exod masiv de sute de milioane de persoane care se îndreaptă spre localităţile de baştină pentru a se reuni cu rudele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel