BEC, lovitură pentru USR-PLUS. Cioloș anunță planul: Nu vă fie teamă

Dacian Cioloș susține că de vină pentru respingerea candidatrurii USR PLUS de către BEC este legea. 

Dacian Cioloș a transmis susținătorilor lui că va găsi o soluție pentru ca USR ș PLUS să candideze împreună, după ce BEC a respins acestă posibilitate. Fostul premier susține acum că există legi strâmbe, iar acest lucru ar da naștere unor interpretări abuzive. 

Citește și: Matilda Pascal-Cojocăriţa, experiență paranormală: Spiritul Stelei Popescu a fost cu noi

"Vom respecta întotdeauna deciziile justiției. Nu suntem PSD sau ALDE. Dar nu putem să nu constatăm că avem legi strâmbe care permit interpretări abuzive. Printr-o astfel de situație trecem astăzi, când legiuitorul „a uitat" să permită unor partide să își poată înregistra schimbările naturale și permite interpretări aleatorii despre cine e și cine nu e mandatat să semneze un act. Să fie clar: PLUS și USR au conduceri alese statutar, legitime și pe deplin legale. Dar se pare că procedural poți ignora voința membrilor de partid. Atât de simplu este în România aflată la cheremul PSD și ALDE să ignori alegerile cetățenilor", susține Dacian Cioloș.

Citește și: PSD-ALDE, tensiuni. Vosganian: Unii se bucură

Nu vă fie teamă

"Dar nu vă fie teamă. Vom candida împreună cu USR, indiferent de ce decizie vom primi de la ICCj. Vom depune vineri la prima oră contestația deciziei Biroului Electoral Central și vom aștepta hotărârea completului de judecată. O vom respecta, dar dacă va fi respinsă vom găsi soluția să candidăm împreună. Vom strânge din nou semnături, vom munci pe brânci, vom merge prin toată țara și nu vom abandona. Ne este evidentă teama pe care o au când este vorba de noi și știm că le este frică. Fiți pregătiți și încrezători că vom găsi mereu soluțiile potrivite. Au crezut că ne vor scoate din joc când ne-au împiedicat să înregistrăm RO+. Nu au reușit. Nu vor reuși nici acum, pentru că nu ne dăm bătuți", conchide fostul premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel