BEC: ALDE și Pro România nu sunt partide parlamentare. Efect pentru Mircea Diaconu

Mircea Diaconu FOTO AGERPRES
Mircea Diaconu FOTO AGERPRES

BEC a decis astăzi că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare pentru că nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului. Decizia are efect pentru candidatura lui Mircea Diaconu. 

Norica Nicolai, copreședintele alianței electorale ALDE - Pro România, a anunțat că va contesta decizia BEC, potrivit Agerpres. 

Efecte pentru Mircea Diaconu: ar putea fi exclus în prima etapă a extragerii pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot, adică va fi la coada listei, intrând în a doua etapă de extragere. 

Aceasta a explicat că ”Pe ordinea de zi a Biroului Electoral Central se află o propunere de decizie în conformitate cu care candidatul Alianţei Un Om va fi exclus din prima etapă a extragerii la sorţi pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Înţeleg că argumentul fals pe care îl foloseşte această decizie se referă la calitatea de partid parlamentar al celor două partide componente ale alianţei”.

De asemenea, ar fi probleme cu privire la reprezentarea lui Mircea Diaconu în secțiile de votare. 

”Dacă BEC va lua această decizie de excludere a candidatului nostru, va continua să joace un joc politic, pentru că, juridic, argumentele nu se susţin şi sunt convinsă că în acest moment se creează premisele unei fraude electorale. Cred că Mircea Diaconu, candidat independent susţinut de două partide politice, are dreptul să fie reprezentat de români în secţiile de votare (...). Vom face o contestaţie după ce această decizie a BEC se va publica”, a explicat Norica Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel