Bebeluș decedat în cabinetul medicului de familie

Alexandru Ichim / 06 feb 2019 / 15:00

O fetiță de numai patru luni a decedat în cabinetul medicului de familie. Deși s-au efectuat manevre de resuscitare, acestea s-au dovedit a fi zadarnice. 

Incidentul a avut loc în cabinetul unui medic de familie din municipiul Alba Iulia, cabinet situat la parterul sediului în care funcţionează şi Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Potrivit primelor informaţii primite de autorităţi, bebeluşul a fost adus la cabinetul medical cu mai multe afecţiuni.

"Direcţia de Sănătate Publică s-a sesizat cu privire la decesul unui bebeluş de patru luni în incinta Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde sunt şi mai multe cabinete ale medicilor de familie. Am demarat o anchetă la nivelul DSP Alba. La rândul lor, Poliţia şi Parchetul au demarat o anchetă proprie. Deocamdată, nu avem foarte multe date pe care să le facem publice. Din câte ştim noi, fetiţa intrase în cabinetul medicului de familie într-o stare destul de proastă de sănătate. Ştim că avea mai multe afecţiuni", a declarat pentru Agerpres, şeful DSP Alba, Alexandru Sinea.

Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma efectuării necropsiei, a mai spus Alexandru Sinea. 

 

Vezi și: 

Sorina Pintea în cazul Matteo Politi: Și pentru mine este o surpriză! În sistemul public așa ceva nu se poate întâmpla

Fiul unui fost ministru, crimă. A ucis un copil de trei ani: "Am părinți puternici"