Bebeluș mort, Constanța. Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Situație de neconceput

Un bebeluş a murit la câteva ore după ce a fost născut într-o clinică privată din Constanţa. Sorina Pintea, noul ministrul al Sănătății, a spus că este o situație de neconceput.

Bebeluşul s-a născut la finalul săptămânii trecute la un spital privat din Constanţa. În scurt timp, din cauza complicaţiilor, a fost transferat la Spitalul Judeţean, unde a murit. De asemenea, în urmă cu aprope două săptămâni, o tânără mămică a murit după ce a născut la acelaşi spital privat.  

Luni, 5 februarie, ministrul Sănătății a venit în platoul emisiunii "100 de minute", la Antena 3, unde a primit o întrebare legată de acest subiect. 

De neconceput

"Situație de neconceput. Avem proceduri, nu sunt respectate”, a declarat Sorina Pintea. "Procedurile sunt clare. Din păcate, nu se respectă. Am întâlnit multe cazuri în care au izbucnit scandaluri pentru că cineva nu cunoștea aceste proceduri. Am dispus trimiterea unui control, pentru a verifica dacă autorizarea acestei clinici este în standarde. Din păcate, atât putem face acum", a mai spus, luni seară, ministrul Sănătății.

"Multe dintre problemele de astăzi sunt generate de indolență, de lene, de nesimțire. Sunt convinsă că putem împreună face foarte multe lucruri. În sistem sunt oameni care vor să schimbe destine. Sunt pacient, am nevoie de siguranță, de respect, de medicamente. Pur și simplu un pacient care vrea să fie îngrijit așa cum trebuie. Problemele nu sunt doar în minister, este vorba e o amorțire a celor care lucrează acolo. O resemnare. Este nevoie de un suflu nou", a mai spus ministrul.

Mi-aș dori să revină medicii

"Mi-aș dori să avem spitalele ca în Germania. Nu poți face totul într-un timp foarte scurt. E nevoie de strategii pe termen lung. Nu o să mă refer la programul de guvernare, vom face aceste lucruri. Dar putem face spitale funcționale cu ajutorul autorităților locale. Ele nu se implică decât foarte puțin. (...) Mi-aș dori să revină medicii din Germania. La Baia Mare să știți că au revenit", a spus Sorina Pintea.

Merg să fac niște evaluări

"Voi merge în toate spitalele județene, am început deja să merg în cele din subordinea ministerului Sănătății. Mi se pare normal să merg incognito. Merg să fac niște evaluări și, împreună, să găsim soluții. Nu mi se pare normal să stai în permanență cu mâna întinsă. Important e să avem curaj, să nu ne fie frică să aplicăm legea, până când vom putea schimba acele lucruri care nu merg. Există soluții", a declarat ministrul.

[citeste si]  

Legat de Timișoara, fără cuvinte

"Legat de Timișoara, fără cuvinte. Tot ce am putut să fac în aceste momente a fost să cer o informare de la DSP Timiș, a fost un control, sancțiuni. Dar asta nu e o soluție. De ce pacienții nu pot intra în saloanele renovate? Am făcut-o pentru muzeu? La Bârlad, am luat și acolo un punct de vedere, medicul de gardă își asumă. Ok, am înțeles. Dar, data viitoare se va întâmpla la fel? Nu este un răspuns care să mă mulțumească. Sunt lucruri pe care le comentăm, știm că nu ar trebui să se întâmple. Lucrurile sunt foarte clare. Corpul de Control ar constata aceleași lucruri. Tăiatul capetelor nu este o soluție. Trebuie să întărim autoritatea DSP-urilor", a punctat ministrul Sănătății. "Mi s-a spus că aceste imagini de la Timișoara sunt de anul trecut. Mi-a venit să râd. Și dacă erau, nu fac cinste nimănui", a mai spus Sorina Pintea.

Imunoglobuline

"Astăzi am avut o întâlnire pe problema imunoglobulinelor. Mâine mă întâlnesc cu producătorii. Dacă nu ajungem la un consens, vom declanșa mecanismul de protecție civilă", a anunțat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel