Bea ceai de ghimbir zilnic. Trei motive care te vor convinge

Ana Vasilescu / 16 dec 2019 / 14:26
Ceai de ghimbir
Ceai de ghimbir

Puţine persoane cunosc beneficiile ghimbirului asupra organismului. Ceaiul de ghimbir face minuni pentru sănătate. 

Ceaiul de ghimbir ajută la calmarea gâtului și a tusei. Ghimbirul este bogat în vitamine şi nutrienţi. De asemenea, acesta are proprietăți antiinflamatorii, antibiotice și expectorante, așa că dacă te doare gâtul sau ai gripă, ceaiul de ghimbir este perfect. 

Ajută la reducerea crampelor. Datorită efectului său analgezic, ceaiul de ghimbir calmează toate tipurile de durere, în special cele legate de stomac sau sistemul digestiv.

Îmbunătățește circulația sângelui. Compoziția bogată în minerale și vitamine din ceaiul de ghimbir ajută la o bună circulație. Aveți grijă dacă luați  anticoagulante în mod regulat, deoarece ghimbirul scade vâscozitatea sângelui și poate provoca o hemoragie.

Mod de preparare

 

Se pune o cană de apă la fiert, apoi se curăţă ghimbirul şi se taie felii subţiri. După ce apa dă în clocot, adăugaţi ghimbirul. Se mai lasă puţin pe foc, apoi se strecoară şi se pune într-o ceaşcă. Se poate servi cu miere şi lămâie. 

Atenţie, ghimbirul nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat sau hipertensiune arterială, femeilor însărcinate sau celor care alăptează.