Bătrân găsit căzut şi deshidratat după ce s-a rătăcit într-o zonă deluroasă din Arad

Foto: IPJ Arad
Foto: IPJ Arad

Un bătrân din Arad a fost găsit căzut și dezhidratat după ce s-a rătăcit într-o zonă deluroasă. Familia a alertat autoritățile.

Un bătrân care s-a rătăcit într-o zonă deluroasă din judeţul Arad a fost găsit după ce familia acestuia a alertat serviciile de urgenţă, iar în căutarea bărbatului au pornit poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari, victima fiind găsită căzută şi deshidratată într-o zonă cu vegetaţie abundentă şi înaltă.

Incidentul a avut loc joi după-amiază, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, operaţiunea de salvare fiind pornită după ce o femeie s-a prezentat la Postul de Poliţie Moneasa şi a povestit că soţul său, de 86 de ani, a plecat de dimineaţă în pădure să adune vreascuri şi uscături, în zona Dealului Delani, dar nu s-a întors la masa de prânz.

Vezi și: Un bătrân dispărut în pădure, căutat de autorități în Harghita

Mai multe echipaje au pornit în căutarea bărbatului

"În timp ce poliţista de serviciu încerca să o liniştească pe tanti Leana, colegul ei a alertat Secţia 9 de Poliţie Rurală Sebiş, şi în cel mai scurt timp mai mulţi poliţişti au sosit la faţa locului. A fost solicitat sprijinul colegilor jandarmi montani şi salvamontişti, iar împreună cu lucrători din primărie şi voluntari s-a pornit în căutarea bărbatului. Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către baci Pavel. Era căzut, deshidratat, dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Adina Aconstantinesei.

Salvatorii l-au dus pe bătrân pe braţe şi apoi cu ATV-ul până la autospeciala Serviciului Judeţean de Ambulanţă, sosită între timp la faţa locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Conform medicilor, bărbatul este în afara oricărui pericol, fiind deja alături de familia sa, în Moneasa.

Meghan Markle, criticată dur de sora sa vitregă: Sper să o macine. Este o rușine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel