Târg de Crăciun. Bătrân BĂTUT în Piața Victoriei. RĂZBOI total. Cine are DREPTATE?

Scandalul provocat de Târgul de Crăciun din Piața Victoriei și de bătaia primită de un bătrân a împărțit opinia publică în două tabere. Reacțiile furtunoase curg continuu. Cine are dreptate? 

Prezentatoarea PRO TV Amalia Enache spune că cei care au ales să demonteze schelele Primăriei au făcut-o la vedere, fără să își ascundă fețele, iar protestatarii trebuie ajutați.

„Cativa oameni, barbati si femei, demonteaza schelele instalate pentru cea mai ticaloasa idee, cea cu Targul de Craciun in Piata Victoriei. La vedere, fara sa-si ascunda fetele. Revolutiile au curajosii ei, anarhia aceasta are ca scop o ordine mai mare, una in care statul nu baga vata de zahar cu pumnul in gura unor cetateni. Sunt sigura ca ticalosii le vor deschide dosare. Cum pot fi protestatarii ajutati?”, a scris Amalia Enache pe Facebook.

De cealaltă parte, jurnalistul Valentin Gros spune că gestul protestatarului de a-l lovi cu pumnul în față pe bătrân este de neacceptat:

"Si daca batranul s-ar fi apucat sa traga flegme si suturi din senin si sa injure toata demonstratia, tot nu era legal ca #tefelistii sa ii sparga ochiul, trebuia sa anunte fortele de ordine. dar aici vedeti clar ca omul NU VENISE CROIT PE SMARDOIALA. injura din mers, nu se opreste in fata celui care il intrebase, nu ii aplica un pumn in stomac sau un cap in gura, desi e clar ca il uraste din rarunchi pe #tefelist. astfel de faze se intampla frecvent in Bucuresti (poate orasul cu cele mai putine violente fizice in raport cu injuraturile) - unul injura din mers, altul (sau altii) injura de pe loc si gata. dar #tefelistul VINE CATRE EL! batranul se sperie si ii trage una cu rucsacul. apoi nu se mai vede in film. deci repet, FAZA SE PETRECE IN BUCURESTI, unde ne injuram toata ziua pentru mult mai putin, dar foarte rar se ajunge la bataie," a scris Gros pe facebook.

Avocata Laura Vicol spune că Piața Victoriei nu trebuie confiscată de nimeni, iar așa cum protestatarii au putut să își exprime ideile acolo, la fel și-ar dori și ea să poată merge cu copii la un târg de Crăciun în cea mai frumoasă piață a capitalei.

"Asa, ca fapt divers, si eu locuiesc in Bucuresti. Si as fi vrut sa-mi duc copiii la un targ de Craciun organizat in cea mai frumoasa piata pe care o are capitala. Cer prea mult daca imi doresc liniste in orasul meu? Nu este doar piata lor, este si piata mea.
Cum facem? Sau numai ei au drepturi?" a scris Laura Vicol pe contul ei de socialiare.

[citeste si]

Oana Băluță, profesor universitar și activistă feministă spune că acțiunea primarului capitalei de a organiza un târg de Crăciun a iritat în mod normal, protestatarii. 

"Declaratia Gabrielei Firea cum ca suntem martori la debutul anarhiei, precum si decizia de a organiza un Targ de Craciun in Piata Victoriei sunt de un penibil inimaginabil. Dincolo de agresivitate, intentia si vocabularul sunt penibile si iresponsabile. Nici actiunea planificata si abandonata intre timp, nici cuvintele tari de azi legate de incalcarea Constitutiei si anarhie nu vor duce la incetarea protestelor. Dimpotriva. De aici penibilul pe care il observ. Din 2012 pana acum politicienii nu au inteles ca astfel de actiuni irita oamenii si ii infurie fiindca nu sunt altceva decat politica pumnului in fata. Cuvintele nepotrivite care infiereaza si jignesc oamenii si exacerbeaza ceea ce se intampla sunt enervante. Vorbele si gesturile acestea nu demotiveaza, dimpotriva. Emotiile sunt catalizator pentru actiuni. Furia ii scoate pe oameni din casa. Li s-a dat un alt motiv sa fie furiosi. S-au confruntat cu o tentativa de furt a spatiului public care era, sa-i spun, gazda primitoare a protestelor. Nu i-a reusit. De ce a incercat, ea stie. Nu vreau sa imi imaginez ca a vrut sa ii provoace cu intentie pe oameni," a scris Oana Băluță pe facebook. 

Profesorul Bogdan Duca, de la Universitatea București a postat de asemenea o fotografie în care arată cum protestatarii au fost îndepărtați la Hanovra, în Germania cu tunurile de apă. 

"Așa acționează forțele de ordine într-un stat de drept atunci când se confruntă cu o manifestație ilegală.
Sau poate că Germania nu e model de democrație și de stat de drept pentru tefeliști..." a scris profesorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel