Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. Ce desert mai bun poți să savurezi în weekend, dacă nu acest baton de ciocolată cu caramel. Nici măcar nu e nevoie de coacere. Așadar, mai puținî bătaie de cap. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru batonul de ciocolată cu caramel, fără coacere

140 de grame de făină
35 de grame de amidon din porumb
400 de grame de zahăr
200 de grame de unt
1 praf de sare
170 de grame de miere de albine sau energizant vâscos (glucoză)
1 lingură de extract de vanilie
200 de grame de smântână pentru frişcă
1/2 linguriţă rasă de sare marină sau altă sare de foarte bună calitate
250 de grame de ciocolată
2 linguri de ulei

Cum se prepară batonul de ciocolată cu caramel, fără coacere

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. Pentru caramel, se pun într-o cratiţă zahărul şi mierea. Cratiţa se pune pe foc mediu. Se lasă să fiarbă la foc mediu până când prinde o culoare brun-auriu închis, scrie lauralaurentiu.ro.

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. În acest stadiu, se adaugă untul, bucăţică cu bucăţică, amestecând cu telul în formă de pară până la dizolvarea fiecărei bucăţi de unt în parte, iar smântâna pentru frişcă se pune într-o crăticioara separat, să se încălzească bine. După ce s-a adăugat tot untul, se adaugă smântâna fierbinte.

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. Se adaugă sarea şi extractul de vanilie şi se fierbe pe foc mediu încă 10-15 minute, amestecând constant. Se ung cu puţin unt sau ulei marginile hârtiei de copt din tava în care s-a copt crusta, aşa încât porţiunea care va veni în contact cu caramelul (deasupra crustei) să fie unsă. Caramelul se toarnă deasupra crustei coapte şi se lasă să se răcească complet, apoi se dă la congelator timp de 8 ore.

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. După trecerea timpului de aşteptare, se scoate crusta acoperită cu caramel din tavă şi se îndepărtează hârtia de copt. Cu un cuţit înmuiat în apă fierbinte, se porţionează în pătrate sau dreptunghiuri, care se mai dau la congelator pentru încă minimum o oră.

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. Se topeşte ciocolata ruptă în bucăţi în bain marie şi se adaugă uleiul. Bucăţile congelate se tăvălesc prin ciocolată cu ajutorul unei furculiţe. Surplusul de ciocolată se lasă să se scurgă în vas.

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. Se aşează bucăţile glazurate pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se dau la congelator pentru încă o oră, apoi se curăţă cu un cuţit surplusul de ciocolată scurs pe foaia de copt şi se repetă glazurarea.

Baton de ciocolată cu caramel. Rețetă fără coacere. Se lasă la congelator sau frigider să se întărească bine şi al doilea strat de ciocolată, apoi se curăţă surplusul de ciocolată de jur împrejur cu cuţitul şi batoanele sunt gata de servit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel