Urmărește emisiunea live


Bătaie politică pe Curtea Supremă, în SUA

Președintele american Barack Obama a sugerat în premieră că două posturi la Curtea Supremă a SUA ar putea fi vacantate în ultimii săi doi ani de mandat prezidențial.

Adresându-se unei audiențe formate din donatori ai Partidului Democrat, Obama a spus că democrații au nevoie de o majoritate anul acesta pentru a ocupa pozițiile vacantate la Curtea Supremă.

"Ceea ce ne oprește este o facțiune din interiorul Partidului Republican care gândește în termeni de scop ideologic și doar în termeni de cum să rămână la putere", a spus Obama, citat de Time.

"Asta este o problemă. Și de aceea am nevoie de o majoritate a democraților în Senat. Să nu mai vorbim despre faptul că vor fi numiri la Curtea Supremă și vor fi multe alte lucruri la care mulți oameni prezenți aici țin și care vor determina dacă democrații vor avea sau nu Senatul", a mai spus președintele.

Elizabeth Warren luptă cu Hillary Clinton: Dispută surdă în Partidul Democrat pentru înlocuirea lui Obama

Nu este prima oară când Obama face o legătură între Curtea Supremă și alegerile midterm (alegeri desfășurate la jumătatea mandatului prezidențial care stabilesc majoritatea în Senat și Camera Reprezentanților - n.r), dar este prima oară când Obama sugerează explicit că vor fi poziții vacantate în ultimii săi doi ani de mandat.

Doi dintre judecătorii Curții, considerați de stânga, Ruth Bader Ginsburg și Stephen Breyer, în vârstă de 81, respectiv 75 de ani, au primit solicitări din partea democraților să facă un pas în spate înainte ca mandatul lui Obama să se termine, în 2017. Retragerea celor doi ar fi pentru a se asigura că locurile rămân ocupate de liberali în eventualitatea în care Republicanii recâștigă Casa Albă.

Obama a nominalizat cu succes doi judecători la Curtea Supremă în primii săi doi ani de mandat. Dacă democrații pierd Senatul în Noiembrie, lui Obama îi va fi aproape imposibil să nominalizeze la Curtea Supremă un judecător cu înclinații liberale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel