Urmărește emisiunea live


Bătaie într-o închisoare din România. Un deținut a fost ucis

Un deținut din Penitenciarul Giurgiu a murit, în prima zi de Crăciun, după ce a avut o încăierare cu un coleg de celulă, ambii închiși în regim de maximă siguranță. Bărbatul a murit în baie, în urma unei lovituri, iar agresorul se află la spital, urmând a fi efectuate cercetări cerute de ANP.

Miercuri, în jurul orelor 05.30, la nivelul Penitenciarului Giurgiu, doi deținuți închiși în regim de maximă siguranță au avut o altercație spontană, iar unul a murit.

„Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, conflictul spontan și decesul deținutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri. Personalul unității a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deținutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical", informează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), potrivit Mediafax.

Poliția Giurgiu, judecătorul de supraveghere a privării de libertate și familia persoanei decedate au fost informate. De asemenea, în penitenciar a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară față de deținutul implicat.

„Totodată, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialiști de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului", mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel