Atac chimic Siria. Franța amenință cu intervenție militară

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian le-a solicitat, joi, Rusiei şi Iranului să-şi folosească influenţa asupra preşedintelui sirian Bashar al-Assad pentru a se asigura că Damascul respectă rezoluţia ONU privind o încetare a focului pentru 30 de zile în Siria, transmite Reuters.

Le Drian a reafirmat că Franţa va răspunde dacă se va dovedi că în Siria au fost folosite arme chimice contra civililor. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi guvernul de la Paris s-au pronunţat în ultimele săptămâni pentru impunerea unei încetări a focului în Siria, pentru a permite livrarea ajutorului umanitar pentru populaţia civilă din zona de conflict. 

Armistițiu de 30 de zile 

La 24 februarie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie care cere un armistiţiu de 30 de zile în întreaga Sirie, dar guvernul sirian şi principalul său aliat, Rusia, susţin că acesta nu trebuie să protejeze grupările rebele din zona Ghouta Orientală. 

Rusia a declarat un armistiţiu de cinci ore zilnic în Ghouta Orientală de la începutul săptămânii trecute, dar ofensiva guvernului sirian de recucerire a zonei a continuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel