Băsescu: Nu rămân președinte nicio zi în plus. Ar fi ilegal

Președintele Traian Băsescu dă garanții că mandatul său nu va fi prelungit niciun minut după data de 22 decembrie, când expiră din punct de vedere constituțional.

"Aș vrea să spun foarte clar, indiferent ce se întâmplă în competiția prezidențială, mandatul meu se termină pe 21 decembrie, la ora 24:00. Deci pe 22 (decembrie), altcineva trebuie să fie la Palatul Cotroceni. Ori un nou ales, ori președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților. Nu există articol constituțional care să permită președindelui în exercițiu să-și prelungească mandatul nici măcar cu o zi. Nu există un astfel de articol constituțional sau legal, doar, Doamne ferește, în situații de război", a declarat Traian Băsescu, joi, de pe aeroportul Henri Coandă.

Traian Băsescu a reacționat după ce în presă a apărut scenariul conform căruia mandatul său ar putea fi prelungit dacă Iohannis câștigă Președinția, dar pierde procesul cu ANI.

"Deși suntem cu doi candidați aflați în fruntea sondajelor care niciunul nu este bun pentru Președinția României, eu nu pot să mai rămân nicio zi după ce mi se termină mandatul constituțional. Mi-aș dori mult ca acest subiect să nu mai fie subiect de dezbatere", a spus președintele.

Șeful statului spune că "ar fi o exercitare ilegală a mandatului" dacă ar mai rămâne la Cotroceni după 22 decembrie.

"În niciun caz nu-mi doresc să prelungesc mandatul nici măcar cu o zi. Nu voi abandona principiul pe care l-am avut în 10 ani, de respectare a Constituției", a spus Traian Băsescu.

Dosarul Iohannis, efect-bombă pentru Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel