Băsescu: Ministerul Educației, ticăloşie fără limite

Președintele PMP, Traian Băsescu, reacționează dur după ce noul ministru al Educației, Pavel Năstase, a aprobat un document ce prevede că, pe funcțiile de conducere rămase vacante în școli după validarea rezultatelor concursului, vor putea fi numite și persoanele  care până la organizarea acestuia au ocupat funcţii de director sau director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise.

”Ticăloşia fără limite de la Ministerul Educaţiei Naţionale

Unul din cele mai importante lucruri pe care le-a făcut Mircea Dumitru – fostul ministru al educaţiei - este legat de organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală.

Rezultatul concursului a fost că 3509 directori puşi de PSD nu au luat examenul şi nu mai pot ocupa funcţia de director de şcoală.
Ce fac, prin dispoziţii date în teritoriu noii demnitari de la educaţie, Liviu Pop şi Pavel Năstase?
Nici mai mult nici mai puţin, îi repun pe funcţii pe cei 3509 directori care au picat examenul şi îi anunţă pe cei 5405 care au luat examenul de director că sunt doar interimari, deci, oricând înlocuibili.
Aşa ticăloşie mai rar.

PS-Şi să vedeţi ce urmează cu doctoratele...', a scris duminică Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Veste neașteptată pentru profesorii care NU au promovat concursul de directori de şcoli

Reacția fostului președinte a fost generat de decizia luată de noua conducere de la Ministerul Educației. 

”În urma analizării aplicării Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar s-a emis, prin derogare, o nota care prevede soluționarea situațiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire în funcțiile de director și director adjunct prin detașare, în interesul învățământului.

Nota prevede că în funcțiile de director și director adjunct, rămase vacante după validarea rezultatelor concursului, pot fi numite și persoanele care până la organizarea acestuia au ocupat funcții de director sau director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise.
Reamintesc că vineri, 6 ianuarie, am susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți, una ditre temele abordate vizând concursul de directori.
De asemenea, luni 9 ianuarie, va avea loc o nouă videoconferiță cu privire la situația posturilor care nu vor fi ocupate după emiterea Notei menționate.
Dintr-un total de 6.404 directori au fost numiți prin concurs 4.058, iar prin detașare trebuie numiți 2.346. Numărul situațiilor nesoluționate este de 358 (5,59%).
Dintr-un total de 2.480 de directori adjuncți au fost numiți prin concurs 1.344, iar prin detașare trebuie numiți 1.136. Numărul situațiilor nesoluționate este de 308 (12,42%)Ț, preciza în urmă cu o zi, secretarul de stat Liviu Marian Pop, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel