Băsescu, între "unionism" și Tratatul de frontieră cu R. Moldova. Dungaciu: Lumea nu își mai aduce aminte

Darius Muresan / 20 iul 2019 / 13:29

Analistul politic Dan Dungaciu a vorbit, la DC NEWS, despre ”unionismul” lui Traian Băsescu și politica sa asupra Republicii Moldova.

Dan Dungaciu a readus în atenția publică evenimente din timpul administrației lui Traian Băsescu care a profitat în scop electoral de Republica Moldova, jucând cartea unionismului. Analistul politic amintește că, paradoxal, pe vremea respectivă, Traian Băsescu, cel care a spus mereu că este unionist, a semnat cu Republica Moldova un tratat de frontieră.

„Pe vremea celei mai ”unioniste” administrații din România, chipurile, s-a semnat Tratatul de frontieră. Lumea nu își mai aduce aminte. Sub administrația președintelui Băsescu s-a semnat Tratatul de frontieră la nivelul ministrului de Externe din România și premierului din Republica Moldova, tratat care nu a fost ratificat de Parlament deocamdată. Dar s-a semnat. Acesta a fost marele exercițiu unionist”, a precizat Dan Dungaciu.

Tratatul dintre România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontiere a fost semnat în 2010 la Bucureşti, fiind o îndepărtare de eliminarea hotarului de la Prut. Tratatul a fost semnat la vremea respectivă, sub președinția lui Traian Băsescu, de către ministrul român de atunci al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi şeful de atunci al guvernului de la Chişinău, Vlad Filat.