Băsescu, în război cu CLIENTELA PSD. ”Este o mișcare greșită”

Președintele PMP, Traian Băsescu, a criticat înființarea Fondului Suveran de Investiții. El consideră că este destinat pentru crearea de bani adresați celor care sunt clientela PSD. 

”Acest Fond Suveran de Investiţii este destinat să creeze bani de buzunar. De ce? Pentru că România are bani de investiţii în sume enorme. 30 de miliarde de euro la dispoziţia României. Sunt 23,5 miliarde fonduri nerambursabile, fondurile de coeziune de la UE, pe care nu-i cheltuim, n-am tras niciun leu. Care e justificarea să creezi un Fond de Investiţii ca să faci investiţii, când tu, de fapt, nu cheltuieşti banii nerambursabili? (...) De ce trebuie să decapitalizezi companiile cu capital de stat în defavoarea utilizării banilor pe care îi ai la dispoziţie? În afară de cei 23,5 miliarde fonduri nerambursabile, mai avem în total credite pentru investiţii de circa 6 miliarde de la BEI, BERD şi BIRD. Răspunsul este clar: pentru bani adresaţi celor care sunt clientelă PSD” a susţinut fostul şef al statului, la Parlament, la finalul şedinţei Consiliului Executiv al PMP.

Băsescu cerere pentru ANM și Administrația Rezervația Delta Dunării

Traian Băsescu a cerut Guvernului să treacă înapoi în subordinea Ministerului Mediului atât Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării, cât şi Administraţia Naţională de Meteorologie, după ce aceste instituţii au fost trecute, în ultima şedinţă a Executivului, prin ordonanţă de urgenţă, în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

”Cred că este o mişcare greşită. Clientela PSD a vrut să aibă Delta la dispoziţie, dar şi investiţiile programate în Administraţia Naţională de Meteorologie. A mai fost o iniţiativă să fie transformată în societate comercială, acum a venit în subordinea domnului Busuioc de la SGG, care ştie şi cu Delta şi cu ANM. Cerem public Guvernului să mute înapoi la Ministerul Mediului cele două mari entităţi”, a afirmat Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel