Băsescu, despre mutarea Ambasadei: O mare prostie

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Senatorul Traian Băsescu, care deschide lista de candidaţi ai PMP la alegerile europarlamentare, a reiterat miercuri că ''este o mare prostie'' ceea ce a făcut Guvernul prin premierul Viorica Dăncilă în ceea ce priveşte anunţul referitor la relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"În politica externă totul este posibil, numai că este foarte important când o faci, cum o faci şi care sunt avantajele şi dezavantajele. Ce a făcut Guvernul prin doamna Dăncilă este o mare prostie. De ce? În primul rând, nu a fost o corelare între poziţia Guvernului şi a titularului de politică externă, care e preşedintele României. Să muţi ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim îţi trebuie un decret emis de preşedintele României. Or, cum te angajezi tu la schimbarea locaţiei ambasadei fără să ai acordul preşedintelui. Suntem într-un moment în care România vrea să primească voturile majoritare ale statelor membre ONU, să obţină un mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate. Cum credeţi că va mai primi România măcar un vot de la ţările arabe - şi sunt multe", a afirmat Băsescu la Biroul Electoral Central.

El a adăugat că sunt "50 de ani de politică externă echilibrată, în care România a fost un bun partener şi un partener credibil şi pentru lumea arabă, şi pentru palestinieni, şi pentru Israel".

"În momentul de faţă, nu mai suntem un partener credibil şi pentru lumea arabă. OK, îţi poţi asuma o asemenea atitudine, dar cât eşti de util Israelului în momentul de faţă, în condiţiile în care nu se va realiza promisiunea, pentru că preşedintele are un cu totul alt punct de vedere. Deci, doar ai stârnit un scandal, te-ai decredibilizat, după care nici nu rezolvi problema. Cât de prost trebuie să fii să faci asta? Stau şi mă întreb", a încheiat Băsescu.

Vezi și: Rețea de telefonie blocată. Ministrul Comunicațiilor: Dacă românii se simt prejudiciați, să acționeze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel