Băsescu, despre implicarea lui Iliescu în dosarul Revoluției: Am rezultatul dinainte să plec din mandat

basescu_iliescu
basescu_iliescu

Traian Băsescu a dezvăluit dacă există sau nu probe despre implicarea lui Ion Iliescu în Revoluția din 1989.

"E foarte greu. Eram la Constanța. Eu am fost unul dintre cei care au văzut Revoluția la televizor. Nu am fost un participant deci e foarte greu să vă spun despre responsabilitatea fiecăruia și nici nu m-aș hazarda să pun degetul pe responsabilități. Însă permiteți-mi să vă spun că acesta este, în primul rând, un proces care trebuie să dea un răspuns istoriei Revoluției și nu atât vinovaților, fiindcă vinovații, mulți dintre ei nu mai sunt printre noi, iar alții, care au fost în partea de execuție, sunt la butoanele puterii. Adică au acea influență care să-i facă să discute cu procurorii militari și să găsească soluții", a spus Traian Băsescu, în direct, la România TV.

Să vă spun o mică poveste. Nu vă ascund

Prezentator RTV: Vă gândiți la cineva anume? Ați vrea să dați vreun nume?

Traian Băsescu: "Nu, nu aș putea să pun degetul că nu știu ce grade aveau la vremea respectivă ofițerii care efectiv au executat focul asupra civililor. "

Prezentator RTV: Câți ani ar trebui să mai treacă astfel încât acești oameni să nu mai fie în funcție, ca să poată să se revolze ancheta?

Traian Băsescu: "Greu de spus. O să vă spun o mică poveste. Am însărcinat pe procurorul Olaru, fostul procuror șef DIICOT. Știu că l-am însărcinat după ce a devenit procuror general adjunct, să urmărească acest dosar și nu vă ascund că am rezultatul dinainte ca eu să plec din mandat. Rezultatul a fost achitare și asta mi-a arătat că și atunci când însărcinezi un procuror general adjunct să răspundă de acest dosar în relația cu secția miliatară a Parchetului General, lucrurile se blochează", a dezvăluit Traian Băsescu.

Citește și: Băsescu, apel la intervenția Guvernului în dosarul Revoluției, prin OUG. "Așa ceva nu se poate numi justiție"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel