Băsescu: A venit timpul să punem accentul pe agricultură

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că terenurile agricole necesită o monotorizare mult mai atentă din partea autorităților, în privința fluxului de vânzări pe piețele externe, care limitează simțitor accesul românilor la resursele alimentare, informează Mediafax.

Autor: Pancu Raluca

”A venit timpul să punem accentul în mod deosebit pe agricultură", a declarat acesta.

În cadrul conferinței nationale a agricultorilor, președintele a afirmat că înființarea unei agentii speciale a statului, care să aibă prioritate la cumpărarea pământului, este primordială ,în condițiile în  care se prefigurează o următoare criză mondială a alimentelor.

"Agricultura nu se poate delocaliza. Nimeni nu poate să închidă și să plece, să ia pământul din Romania. La fel si cu turismul, nimeni nu poate lua frumusețile țării. De aceea, agricultura trebuie să fie in mod categoric o prioritate de prim rang”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Totodată, președintele statului a explicat că agricultura reprezintă motorul oricărei națiuni, fără de care ea nu ar putea funcționa corespunzător. Acesta a subliniat importanta producției din agricultura care trebuie să asigure , în primul rând, cele necesare populației autohtone, apoi celei externe.

"Niciun judecator si niciun procuror n-ar putea trai fara sa manance. Dezbaterea publică este falsa uneori, nimeni nu poate trăi fără să mănânce și fără să bea apă. Agricultura are rolul de a trai zi cu zi. Dacă trăim putem să facem și o justiție bună. Condiția este sa mâncăm, ca să fim buni. Hrana o poate asigura doar agricultura”, a subliniat acesta.

Traian Băsescu și-a exprimat în final speranța că statul român va fi mult mai atent la aspectele legate de   terenurile agricole.

"As vrea să văd că România nu-și vinde pământul, dacă tot ne place să spunem că nu ne vindem țara”, a mai punctat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel