Băsescu a plecat din Predeal cu elicopterul, restul turiştilor stau ore în şir în coloană

elicopter militar
elicopter militar

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, la ora 15,  cu un elicopter din Predeal, unde şi-a petrecut Revelionul împreună cu premierul Emil Boc, miniştrii Gabriel Oprea şi Gheorghe Ialomiţianu şi senatorul Anghel Iordănescu.

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, duminică după-amiază, pe DN1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, unde s-au format coloane de maşini pe ambele sensuri de mers.  Duminică, începând cu orele prânzului, traficul rutier de pe DN 1 a fost deviat de la Braşov către Valea Prahovei pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti din cauza aglomeraţiei.

De ce News a lansat, imediat după tentativa de sinucidere a lui Adrian Sobaru, ipoteza că preşedintele şi premierul vor evita "băile de mulţime" de Sărbători, situaţia socială fiind tensionată.  Recomandarea serviciilor secrete era să se aleagă o staţiune de munte sau o locaţie izolată, unde accesul publicului să fie restricţionat. Iată că preşedintele a ales staţiunea Predeal, după ce anul trecut se dusese la Sinaia. Înainte ca popularitatea sa să scadă dramatic, Traian Băsescu obişnuia să participe la petreceri publice de Anul Nou. În primii ani ai mandatului a fost prezent în Piaţa Universităţii, iar în 2008 s-a dus la Sibiu. După Sinaia şi Predeal, este posibil ca în 2011 să urmeze Poiana Stânii sau Vârful Omu.

Pe de altă parte, preşedintele a explicat motivul pentru care nu a adresat mesajul de Anul Nou dintr-un loc public, aşa cum a făcut în anii trecuţi. Astfel, el a spus că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar şi că a refuzat să facă acest lucru "dintre steaguri", după modelul Ceauşescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Posibilă deviere a traficului, la intrarea în Capitală

Poliţiştii ar putea devia traficul la intrarea în Capitală, în special dinspre Ploieşti, în cazul în care se vor forma blocaje în localităţile din apropierea Bucureştiului, şoferii urmând, în principiu, să fie direcţionaţi pe şoseaua de centură spre intrări mai puţin folosite. "Dacă se vor aglomera intrările, circulaţia se va devia de la Otopeni pe Şoseaua de Centură a Capitalei, spre intrări mai puţin folosite", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Centrului Infotrafic Paul Ulieru. Ulieru a precizat că măsura a fost propusă de conducerea Brigăzii de Poliţie Rutieră din Bucureşti şi va fi luată "numai dacă situaţia o va cere". Soluţia poate fi aplicată după ce Şoseaua de Centură din zona Otopeni a fost recent lărgită la patru benzi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel