Baschet: NBA lansează propriul canal de streaming, o premieră

Liga profesionistă nord-americană de baschet propune lansarea propriului canal de streaming prin abonament cu meciuri în direct, a anunţat, marţi, NBA, ceea ce constituie o premieră pentru o ligă sportivă de prim plan, informează AFP. 

Canalul NBA TV există începând din 1999 şi era până în acest moment disponibil prin intermediul unui difuzor, fie că este vorba de cablu sau de un pachet disponibil direct prin internet (Sling, YouTube TV). Făcându-l disponibil într-o manieră independentă în Statele Unite, în schimbul a 6,99 dolari pe lună sau 59,99 dolari pe an, NBA ocoleşte astfel difuzorii tradiţionali, fie că este vorba de canale sau de operatori.

Liga propunea deja în streaming League Pass, un serviciu video care permite vizionarea tuturor meciurilor din NBA în direct în majoritatea ţărilor din lume. Dar această platformă era destinată pasionaţilor, cu un tarif destul de piperat de 28,99 dolari pe lună sau 199 dolari pe sezon în Statele Unite. Prin lansarea NBA TV online, liga va avea o acoperire mai largă, cu un preţ accesibil şi posibilitatea de a se urmări peste 100 de meciuri pe sezon în direct.

Deocamdată, difuzorii oficiali ai NBA în SUA, inclusiv canalele ABC, ESPN şi TNT, nu propun, pentru moment, un serviciu independent în streaming care să permită vizionarea meciurilor în direct. În schimb, aceste trei canale varsă NBA 2,66 miliarde dolari pe an drepturi de televizare pentru a difuza meciurile din campionat prin cablu. În SUA, NFL (fotbalul american, The NFL Network) şi NHL (liga profesionistă de hochei, NHL Network) posedă propriile lor canale, dar necesită un abonament la un operator clasic şi, în plus, nu difuzează meciuri în direct, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel