Barcelona, proteste. Separatiştii au ieşit în stradă

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Mii de separatiştii catalani au blocat drumuri şi au protestat vineri, în timp ce premierul spaniol Pedro Sanchez a convocat o şedinţă a Consiliului de Miniştri în capitala regională Barcelona, relatează Reuters. 

Susţinătorii secesiunii în regiunea prosperă din nord-est cu 7,5 milioane de locuitori, au manifestat pe străzi şi au ridicat baricade din anvelope şi deşeuri. Poliţia a intervenit şi a arestat şapte persoane. Decizia liderului socialist Sanchez de a-şi convoca cabinetul la Barcelona pentru prima dată de la declanşarea crizei subliniază opoziţia Madridului faţă de o independenţă deplină a regiunii. Dar este, de asemenea, o parte a unei strategii de asigurare a supravieţuirii guvernul său minoritar, cu ajutorul partidelor pro-independenţă din Catalonia, oferindu-le mai multă autonomie. 

Protejat de un important dispozitiv de poliţie, guvernul spaniol condus de Pedro Sanchez s-a reunit vineri la Barcelona pentru un Consiliu de Miniştri considerat o 'provocare' de către separatişti şi marcat de confruntări între poliţie şi militanţii radicali, notează de asemenea AFP. Acest Consiliu de Miniştri a avut loc la peste un an de la încercarea de secesiune a regiunii în octombrie 2017 şi la un an de la ultimele ultimei alegeri regionale în care separatiştii şi-au confirmat majoritatea în parlamentul regional.

Vezi şi: Revoluţia din 1989. Ceremonii comemorative în memoria eroilor

PROGRAM Crăciun LIDL. Până la ce oră este deschis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel